Цените на петрола с нов обрат на фона на положителните икономически прогнози


Цените на петрола с нов обрат на фона на положителните икономически прогнози
Снимка: iStock

2746

Цените на петрола се повишиха в петък и е напът да отбелеби трети пореден седмичен скок на фона на нарастващите очаквания, че Федералният резерв на САЩ скоро ще започне да намалява лихвените проценти, предава Reuters.

Фючърсите върху суровия петрол тип Брент с доставка през август поскъпнаха с 41 цента, или 0,47% до 86,80 долара за барел. Фючърсите върху американския суров петрол West Texas Intermediate с доставка през август се повишиха с 50 цента, или 0,61%, до 82,24 долара за барел.

И двата бенчмарка поскъпнаха с близо 2% до момента през тази седмица, като са напът да отбележат повишение с малко над 6% на месечна база, изтривайки загубите от началото на май.

Нарастващите очаквания за предстоящ цикъл на облекчаване на паричната политика на Фед предизвикаха рали на фондовите пазари. Според интструмента FedWatch на CME трейдърите вече виждат 64% вероятност за първо намаление на лихвите от Фед през септември спрямо 50% преди месец.

Снимка: iStock

Намаляването на лихвените проценти може да бъде от полза за „черното злато“, тъй като е способно да увеличи търсенето от страна на потребителите.

Данните за ценовия индекс на личните потребителски разходи (PCE) в САЩ, ключов измерител за инфлацията, който Фед след отблизо, ще бъдат публикувани по-късно днес. Те могат да дадат допълнителна информация за графика за намаляване на разходите по заемите през тази година.

Доставките на петрол също са подложени на натиск от свързани с времето смущения, които могат да се влошат през следващите седмици. Проливните дъждове са довели до намаляване производството в Еквадор със 100 000 барела на ден през последната седмица, обяви FGE Energy в петък.

Крайбрежието на Мексиканския залив в САЩ, където се намира по-голямата част от енергийната и експортната инфраструктура на страната, също може да бъде засегнато от неблагоприятни метеорологични условия през следващите дни, като Националният център за ураганите на САЩ проследява поне една метеорологична система, която може да се превърне в циклон и да се насочи към региона.

Източник: Reuters

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Цените на петрола обърнаха посоката на фона на увеличените запасите в САЩ

Цените на петрола с нов обрат заради прогнозите за намаляване на запасите

Цените на петрола продължават в необичайна посока

Цените на петрола поемат в нова посока под натиска на силния долар

Цените на петрола претърпяха обрат, въпреки подобреното търсене

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82702
  • GBP
    1
    2.31082
  • JPY
    100
    1.13751
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички