Не дължите на шефа си вашето здраве. И тези други 3 неща


Не дължите на шефа си вашето здраве. И тези други 3 неща
Снимка: iStock/Guliver

47103

Технологиите са нещо прекрасно, но забелязвате ли как удължиха работния ден? Чрез смартфона, имейла, приложенията за комуникация шефът ви вече има достъп до вас по всяко време на денонощието. Доста началници се възползват от това, което пък води до натрупване на огромно количество стрес у служителите. Постоянното напрежение влияе ужасно на човек и увеличава риска от сърдечни заболявания, депресия и наднормено тегло. Ако искаме да бъдем здрави и продуктивни в работата, трябва да установим ясни граници между личния и професионалния живот, пише в блог пост в LinkedIn. Не забравяйте, че има няколко неща, които не дължите на шефа си. Например:

1. Вашето здраве.

Ежедневния стрес, липсата на пълноценен сън и физическа активност бавно, но сигурно създават предпоставки за здравословни проблеми. Преди да сте го сте го осъзнали, ще започнете да се оплаквате от болки в гърба и проблеми с очите.

Ключът към превенцията на тези проблеми е в създаването на здравословна рутина. Помислете от какво имате нужда, за да подобрите здравето си - разходки по време на обедната почивка, пълен релакс през уикендите, използване на дните за отпуска. Създайте план, който да ви помогне да възстановите силите си след тежките работни дни, и се придържайте към него.

2. Вашето семейство.

Лесно е да попаднете в професионалния капан, който ви кара да поставите работата на първо място и семейството на второ. Много от нас го правят, защото гледат на работата като на средство за подсигуряване на нуждите на семейството. Въпреки че в своята основа тези мисли са за доброто на нашето семейство, в действителност те само му вредят. Когато сте на смъртния си одър, няма да си спомните колко пари сте изкарали за вашата половинка в живота и за вашите деца и внуци. Ще помните всички моменти, които са ви карали да се чувствате горди и щастливи. Не се лишавайте от тези спомени в името на парите.

3. Вашата идентичност.

Нещата са отишли прекалено далеч, ако когато се замислите за важните неща във вашия живот, работа е единственото нещо, което ви идва на ум. Изграждането на хобита и интереси извън офиса е свързано със забавление. Това ви помага да облекчите стреса от работата, да растете като личност и да избегнете бърнаута.

4. Вашият здрав разум.

Психическото ви здраве и стабилност не е нещо, което шефът ви може да следи, така че вие ще трябва сами да наложите граници. Когато сте си свършили работата за деня, или дори за седмицата, а началникът не спира да ви занимава с допълнителни задачи, то най-доброто нещо, което може да направите, е да кажете "не". По този начин ще си гарантирате, че когато се върнете отново на работа, ще го направите възстановени и с нови сили, които да ви направят отново продуктивни.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички