Симеонов иска събарянето на пет от култовите заведения в Слънчев бряг да стане до дни


Симеонов иска събарянето на пет от култовите заведения в Слънчев бряг да стане до дни
Снимка: БГНЕС

3486

Събарянето трябва да стане до дни. Юридически това са огромни незаконни строежи, това са ендеката (НДК от Национален дворец на културата - бел. ред.) по плажа. Сигурен съм, че собствениците на тези обекти доброволно ще си ги премахнат, защото те са публично известни фигури. Това стана ясно от думите на вицепремиера Валери Симеонов в ефира на БНТ относно премахването на пет култови заведения на плажа Слънчев бряг - юг.

Според Симеонов тези заведения от времето на възхода на ВИС. Това са едни огромни конструкции, които са стъпили върху пясъка. Министерството на туризма нарушава закона, съгласувайки тези обекти, Община Несебър също нарушава закона, поясни вицепремиерът. По думите му всеки ден от съществуването на тези обекти носи огромни опасности, тъй като това са конструкции, които просто са поставени на пясъка и нямат бетонни основи.

Валери Симеонов обясни, че днес ще внесе сигнал до прокуратурата за тези незаконни обекти, както и за издадени разрешения за категоризации от страна на Министерството на туризма. Симеонов показа кадастрални карти и сателитни снимки за купища нарушения в района на южния плаж в Слънчев бряг, свързани със застрояването зоната.

Проблемът с шума

Проблемът с шума трябва да бъде решен рано или късно. Истината е, че шумът е в основата на множество битови скандали и най-вече етнически. Всички ние трябва да решим въпроса с регулирането на шума, каза Симеонов.

Аз направих това, което трябваше да направя, за да бъда последователен в проверките. Направих проверка в първия ден от сезона на някои култови заведения около южния плаж на Слънчев бряг. Установихме нарушения. След като минахме, се възцари една приятна атмосфера на тишина. Тази година няма да има никаква възможност за нарушаване на закона. Тази проверка беше, за да предупредим всички. Поставяме условията, по които ще се реализира този сезон, категоричен бе още вицепремиерът.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички