Поредна победа за японския отбор в Международна колоездачна обиколка на България


Поредна победа за японския отбор в Международна колоездачна обиколка на България
Снимка: ДЗИ

425

Вчера се състоя вторият етап от 71-вата Международна колоездачна обиколка на България Троян-Казанлък с дължина от 108,3 км. Победител в предизвикателното трасе, което премина през живописните гледки на Шипченския проход, стана Джовани Карбони от японския отбор JCL Team Ukyo. Второ място зае Якуб Отруба от ATT Investments, трети се класира Матео Малучели, съотборник на победителя в този етап.

По време на официалното награждаване Ивайло Диков, регионален мениджър на ДЗИ за регион Югоизток, облече с жълтата фланелка Джовани Карбони - победител във втория етап.

Лука Туркулов от „Левски“ и в този етап показа уменията си по време на активностите и успя да спечели най-много точки и да задържи лилавата фланелка. Фланелката на червени точки за най-добър катерач получи Мартон Дина от ATT Investments. Ярно Грикса отново облече бялата фланелка за най-добър млад състезател.

За поредна година в Казанлък бе организирано и състезание за малките колоездачи от града. Всички те получиха изненади от ДЗИ, генерален партньор на Обиколката.

Етап три Казанлък-Бургас стартира днес, а веднага след него предстои и най-дългият четвърти етап в тазгодишното издание – Приморско - Сливен (207,2 км). Петият етап отвежда състезателите от Сливен до Габрово (123,4 км), а финалът на Обиколката на България ще бъде в Габрово на 29-и август.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.76503
  • GBP
    1
    2.31528
  • JPY
    100
    1.25237
виж всички

Най-четени новини


виж всички