Европейският ден на шоколада, познат още като Международен ден на шоколада, се чества всяка година на 7 юли. Според някои източници датата отбелязва пристигането на шоколада в Европа през 1550 година. Доставя се първата партида шоколад от Америка в Испания. Знаете ли коя е родината на шоколада?
Това е една от най-популярните храни. Трудно можем да кажем, че някога шоколадът ще излезе от мода или ще спре консумацията му.
Данните от многото проучвания, които се правят показва дори, че жените предпочитат в много по-голяма степен шоколада пред чаша вино или дори пред марковата козметика.
-
Знаете ли коя е родината на шоколада?
Вероятно обичате да си похапвате шоколад, но замисляли ли ст...
виж още
Според някои изследвания всекидневната консумация на малки количества черен шоколад може да бъде полезна. Други проучвания твърдят, че такава консумация предпазва от инфаркт и инсулт. Германия е лидер по производство на шоколад в ЕС
Темата коментира кулинарът Мария Морфей Морфова пред БНР. Тя е икономист по образование с десетилетия стаж в банковото дело, но прави преход към кулинарията и сладкарството. Ето какво сподели тя:
Преходът стана изключително случайно. Беше голям късмет. Винаги съм обичала кулинарията и изведнъж хобито ми стана професия. Може би опитът ми в банката ми помага в момента при организираността, точността, постоянството. Няма как да не си постоянен и точен във всичко, за да се получат нещата.
-
Хората, които ядат повече шоколад, са по-малко стресирани
Ако обичате шоколад, ще се зарадвате на тази новина. Нови научни изследвания са доказали, че хората...
виж още
Десертът днес
Днес десертът е чийзкейк с вишни и шоколадова торта с бадемови блатове.
Импровизацията
Кулинарът задължително трябва да е импровизатор. Единствено точни мерки може да има в сладкарството. И те са свързани с темпериране на шоколад и изпичане на блатовете – там са точните мерки. Вкусът трябва да го усещаш на небцето. Винаги опитвам ястията, които приготвям.
Хората трябва да опитват новото и различното. Хранителните вкусове на българина се промениха много. Тенденциите са за здравословна храна и готвене.
Пандемията Хората, които ядат повече шоколад, са по-малко стресирани
Психиката на хората в този период беше срината, особено на нас в бранша. Не смятам, че са настъпили някакви промени. Може би хората очакват изненади, с които да провокираш рецепторите им.
Коментари