Нанков: Не държавата натиска газта по пътищата и не спира на пешеходна пътека


Нанков: Не държавата натиска газта по пътищата и не спира на пешеходна пътека
Снимка: БГНЕС

2282

"Трябва да си дадем ясна сметка, че нито държавата натиска газта, нито тя не спира на пешеходна пътека. Решение на проблема ще има, но той не е единичен. Държавата ежедневно полага усилия с рехабилитация на пътни отсечки. Грубото нарушаване на Закона от години е тенденция и държавата трябва да предприеме по-сериозни мерки." Това каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков по повод инцидента при с. Атия, при който на пешеходна пътека загина 16-годишно момче.

"От АПИ твърдят, че не са били уведомявани за въпросния пътен участък. Проверяваме дали е имало подадени сигнали и отговорните лица ще понесат отговорност, ако не са реагирали", допълни още министърът пред bTV.

От Фондация "Безопасни улици" обаче твърдят, че сигнали за обезопасяване на участъка до пътната агенция са подавани.

Нанков съобщи, че вече е започнало изграждането на пасарелката и уточни, че до началото на летния сезон ще е готова. "Но всичко ще остане хипотеза ако не спазваме Закона за движение на пътищата", добави той.

Министърът обяви, че се обезопасява и кръговото на пътя Русе-Бяла, известен с множеството катастрофи, отнели живота на десетки хора.

По думите му, край село Микре, където преди дни стана катастрофа с 9 жертви, е един от най-добрите пътни участъци в страната. "До 2015 г. катастрофите там са в пъти по-малко. Не може да има полицай и камера на всеки ъгъл", каза министърът.

Относно ТОЛ системата Нанков призна, че има спънки с процедурите. По думите му ако системата бъде включена като обект от националната сигурност тези дългогодишни обжалвания може да бъда избегнати.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички