В сезона на предколедните партита и банкети настроението е приповдигнато, но тези мероприятия крият и известни рискове. Комбинацията от алкохол, стрес от последните задачи за годината, свалени задръжки може да доведе до неподходящо поведение, което пък в бъдеще да окаже негативно влияние върху кариерата ви. Затова ви даваме няколко съвета за подобаващо държание на офисното коледно парти.
1. Отидете, дори и да не ви се ходи. Добре е да покажете, че сте част от екипа. Останете поне час.
2. Поинтересувайте се предварително дали има някакъв дрескод и го спазете.
3. Използвайте партито като възможност да пообщувате с колеги, с които обичайно не си говорите толкова много. Връзките могат да са ви полезни.
4. Дръжте се приятелски с шефа, но не твърде фамилиарно. Не забравяйте, че утре отново ще сте в ролите на началник и подчинен.
5. Хапнете предварително. Не е красива гледка да видиш служител, който граби с шепи от храната на партито.
6. Не говорете за работа и не се опитвайте да подпитвате за бонуси, повишения и т.н. Не е там мястото.
7. Избягвайте и чувствителни теми като политика, религия, семейно положение. Под въздействието на алкохола те могат да доведат до сериозни спорове.
8. Знайте какъв е алкохолният ви лимит. И не го превишавайте. Когато сте вкъщи или с приятели, можете да се почерпите повече, но на служебен банкет това ще направи изключително лошо впечатление.
9. Не сваляйте колега. На това също не се гледа с добро око.
10. Отпуснете се малко. Въпреки всички изброени до момента ограничения, не бъдете студени и резервирани на партито. Посмейте се, бъдете социални, демонстрирайте принадлежност.
11. Кажете "довиждане" на всички, когато си тръгвате, и благодарете на организаторите на банкета.
12. Внимавайте с постовете в социалните мрежи. Помнете, че шефът ви може да ги види на другия ден. Не публикувайте нещо, което може да ви злепостави.
13. Ако следващият ден е работен, отидете навреме на работа и се постарайте със задачите си. Иначе ще събудите подозрения, че предишната вечер сте прекалили с пийването и купона.
Коментари