7-те държави, в които има най-добър баланс между работа и личен живот


7-те държави, в които има най-добър баланс между работа и личен живот
Снимка: iStock/Guliver

6699

Най-щастливите хора не са нито тези, които стоят без работа, нито път тези, които прекарват по цял ден в офиса. Тайната е в баланса между кариерата и връзките, хобитата, почивката. За съжаление обаче не навсякъде той се постига лесно.

От платформата InterNations са провели проучване за това в кои държави хората успяват най-добре да балансират между различните страни на живота си. Ето как изглежда топ 7 на класацията.

7. Коста Рика. Там хората работят средно по 44 часа на седмица и имат доста свободно време, но отбелязват като негатив, че животът става по-скъп.

6. Швеция. Средното работно време на седмица е малко над 42 часа. Служителите се чувстват сигурни и са доволни от кариерните си възможности.

5. Нова Зеландия. Също по около 42 работни часа на седмица. Като плюсове на страната се цитира спокойната и приятелска атмосфера.

4. Чехия. Там се работи средно по около 44 часа на седмица (авторите на проучването отбелязват, че по-големият брой часове не означава задължително по-лош баланс между кариера и личен живот, по-важно е качеството на прекараното време - бел.ред).

3. Норвегия. Работят средно по 42,9 часа на седмица. Високо качество на живота, но и високи цени характеризират държавата.

2. Бахрейн. Също средно 42,9 часа работа на седмица. Служителите са най-доволни от това, че им остава достатъчно свободно време за приятни занимания.

1. Дания. Там се работи средно 39,7 часа на седмица. Според доста класации Дания е "най-щастливата" страна в света именно поради добрия баланс между кариера и личен живот, който жителите постигат.

Снимки: iStock.com

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички