4 предимства, които имат екстровертите в офиса

4 предимства, които имат екстровертите в офиса
Източник: iStock/Guliver

Ако сте работили в офис с повече от един човек, знаете, че успехът рядко опира само до това колко упорито работите. Личността ви играе доста важна роля за това дали ще получите повишение, похвала или по-висока заплата. Екстровертните характери определено са „удар в десятката” що се отнася до големи корпорации. Ето кои са предимствата им в офиса.

1. Мотивират се лесно

Екстровертите са заинтересовани от потенциалните награди, които биха получили за тяхното представяне. Независимо дали ще бъде титла „служител на месеца”, или пък нещо материално, те са уверени, че могат да постигнат тези цели.

2. Имат положителна нагласа

Екстровертите са склонни да усещат положителни емоции по-често, което може да бъде полезно поради няколко причини. Например, подобна нагласа предпазва от негативни явления като „прегряване” от силен стрес. Освен това, им помага да балансират по-лесно между работата и личния живот.

3. Те са много интуитивни

Докато интровертите са погълнати от вътрешния си емоционален свят, екстровертите се справят отлично както във вербалната, така и в невербалната комуникация. Могат да усетят настроението на даден човек и да лавират спрямо него, което ги прави доста убедителни в преговори и интервюта за работа.

4. Имат иновативно мислене

Едно от основните предимства на екстровертите в работна страна е, че са точно толкова активни в изграждането на собствена си кариера, колкото и в стратегиите за организационна промяна.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.