Стрийминг платформата за аудиокниги Storytel навлезе в България

Стрийминг платформата за аудиокниги Storytel навлезе в България
Източник: Stroytel Bulgaria

Услугата за стрийминг на аудиокниги Storytel вече е на българския пазар. Работейки на принципа на платформи като Netflix и Spotify, тя дава неограничен достъп до книги и статии в различни жанрове.

У нас към момента каталогът наброява 400 заглавия на българи и над 50 000 на английски език. Българското съдържание включва и произведения на родни автори, както класици, така и съвременни. А озвучаванията са направени от популярни актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Никола Стефанов, Даниел Цочев, Илиана Коджабашиева и други. Жанровете пък са най-разнообразни – от трилъри до фантастика, от тийн романи до литература за бизнеса, от световни бестселъри до поезия.

Storytel работи с всички видове смартфони и има offline функция, която позволява слушане на аудиокниги и без връзка с интернет. Има и специален детски режим, който филтрира съдържание, подходящо само за деца. Родител и дете могат да ползват един абонамент, но имат достъп до различна част от каталога.

Абонаментът за услугата е 9,99 лева на месец, като тя може да се пробва безплатно за 14 дни.

Интересна е категорията Storytel Originals – в нея потребителите могат да слушат аудиосериали, създадени специално за платформата. На български вече са преведени три от най-успешните, а в глобален мащаб чрез Storytel са изслушани над 3,5 млн. аудиосерии.

„В цял свят в момента има голям бум на аудиокнигите. Но слушалката няма да изяде традиционната книга. Няма сблъсък, това са просто различни формати на предлагане на знание, съдържание и удоволствие. Тази платформа дава възможност още повече хора да бъдат приобщени към книгите, да си откраднат време за това в забързаното ежедневие“, коментира Светлозар Желев, директор на Националния център за книгата в НДК.

Storytel е създадена през 2005 г., седалището ѝ е в Стокхолм и е най-силна именно в Северна Европа. Присъства на общо 15 пазара: Швеция, Норвегия, Дания, Холандия, Финландия, Русия, Полша, Исландия, Турция, Италия, Испания, Индия, Мексико, ОАЕ, а вече и България. Има приблизително 53 000 000 слушани аудио- и електронни книги, а през 2019 г. се очаква да достигне 200 млн. часа стрийминг.

През 2017 г. Storytel придоби българската компания Audioknigi.bg.

До 23 януари в галерия Credo Bonum в София ще бъде представена aудиовизуалната изложба “Чети така, както ти харесва”, създадена специално за официалното представяне на Storytel в България. Интерактивната изложба включва въздействаща инсталация от над 100 слушалки, на които могат да бъдат чути различни откъси от българското съдържание на платформата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.