Умни джаджи за ежедневието


Умни джаджи за ежедневието
Снимка: Adobe Stock

737

Автоматизирането на някои задължения – обикновени или други – бързо се превръща в част от ежедневието ни. Има дигитални асистенти, които ще отворят вратата, ще дръпнат завесите, ще сканират телесните температури, ще затоплят тоалетната седалка или дори ще успокоят болно сърце, ако желаете, всичко по ваша команда.

Ето няколко смарт устройства, които може да искате да добавите към дома си и да улесните своето ежедневие.

1. Устройства с виртуални асистенти

Amazon, Google и Apple със своята технология за виртуален асистент, разработват интерфейси за автоматизация за устройства, които ще направят почти всяка домакинска задача – от домашна сигурност до включване и изключване на осветлението – достъпна чрез гласова команда или дистанционно. Alexa, Google Assistant и Siri правят всичко - от четене на новини, напомняне за събития, срещи и съставяне и проследяване на вашия списък за пазаруване до дори подготовка за пристигането ви у дома, като включване на климатика или приготвяне на чаша кафе. Не забравяйте да изберете уредите, които се вписват във вашето ежедневие като проверите тяхната съвместимост. Добрата интернет връзка също е задължителна. Към тях можем да добавим и познатия на всички смарт часовник.

2. Интелигентни светлини

Осветлението с контролирано движение е идеалното решение за осветление за фоайета, складови помещения, тоалетни и т.н., ако сте от хората, които често забравят да изгасят крушката. Можете да използвате интелигентни светлини за по-видните зони като всекидневната, спалните, местата за сядане и кухнята. Тези светлини могат да бъдат сдвоени със сензори за движение или контролирани чрез приложения или дигитални асистенти, за да променят цвета и яркостта, съответствайки на настроението, което желаете. Те също могат да бъдат планирани да се включват или изключват в определени часове, спестявайки електроенергия. Такива интелигентни светлини също се предлагат в различни форми - сини, тръбни светлини и дори гъвкави ленти.

3. iRobots и автоматизирани почистващи уреди

Помните ли M-O - очарователния почистващ бот от Wall-E, чиято единствена цел беше да поддържа нещата искрящо чисти? Марки като iRobot, Haier и Eureka Forbes предлагат роботи, които ще почистват пода по ваша команда или в определено време. Те трябва само веднъж да начертаят къщата и да използват сензори, за да избегнат препятствията, за да можете да ги оставите да вършат работата си без притеснение.

Нека видим и други домашни джаджи

1. Интелигентни пречистватели на въздух: Решения за чист въздух

Предвид загрижеността за качеството на въздуха, интелигентните пречистватели на въздух предлагат наблюдение и пречистване в реално време. Тези джаджи откриват и филтрират замърсители, цветен прашец и алергени, като същевременно предоставят данни за качеството на въздуха чрез приложения за смартфони.

2. Интелигентни високоговорители: Гласово управление

Интелигентните високоговорители предлагат управление със свободни ръце и се превръщат в сърцето на свързаните домове. Тези устройства разбират гласови команди на множество езици, улеснявайки задачи като възпроизвеждане на музика, контролиране на интелигентни уреди.

3. Интелигентни кухненски уреди: Кулинарно удобство

В кухните интелигентните уреди могат да опростят задачите за готвене. Различни приспособления предлагат функции като дистанционна работа, персонализирани рецепти и автоматизирани програми за готвене и задоволяване на разнообразните кулинарни нужди.

4. Интелигентни системи за сигурност: Подобрена защита

Сигурността е от първостепенно значение и интелигентни системи като CP Plus предлагат усъвършенствани функции за наблюдение. Оборудвани с откриване на движение, нощно виждане и двупосочна комуникация, тези приспособления осигуряват наблюдение и известия в реално време, като гарантират вашата сигурност.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички