Руската ВТБ Капитал се изтегля от Vivacom

Руската ВТБ Капитал се изтегля от Vivacom

Руската инвестиционна банка ВТБ Капитал, част от групата компании ВТБ, изцяло ще излезе от състава на акционерите на българската телекомуникационна компания Виваком (Vivacom). Това става ясно от официално съобщение на ВТБ, качено на сайта на банката.

В съобщението изрично е подчертано, че сътрудничеството в развитието на Vivacom с другите акционери е било много ползотворно и е позволило стойността на българския телеком да се увеличи значително.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че United Group купува българската компания за 1,2 млрд. евро, а най-големият акционер в телекома Спас Русев взе 46% дял за само 330 млн. евро.

Предстои обаче регулаторно одобрение на сделката с United Group, а от ВТБ изразяват увереност, че бъдещият нов собственик ще даде по-добри перспективи за българския мобилен оператор.

ВТБ Капитал допълни, че собствената му инвестиция във Vivacom е "още един пример за успешна сделка с частен капитал в региона".

Припомняме, че ВТБ Капитал се присъедини към консорциума VTL, за да влезе във Vivacom през 2015 г. Година по-късно беше проведен търгът, в който Спас Русев взе 46% от телекома. Той беше оспорен от Дмитрий Косарев, но неуспешно. Самият Косарев също обяви, че започва съдебни процедури срещу United Group заради новата сделка.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.