Над 42 000 "зелени билета" са продадени до обяд в София

Над 42 000
Източник: Actualno.com

Към 12.30 часа продадените зелени билети от пунктовете на градска мобилност, касите на метрото и от водачите на превозните средства са над 42 000. Това каза изпълнителният директор за Центъра на градска мобилност Христиан Петков.

„Гражданите все още имат възможност да си закупят билет през своя телефон от нашето мобилно приложение. За сравнение с първият път, когато предприехме тази мярка за „зеления билет“ - 28 януари 2018 г., тогава бяхме продали малко над 23 хиляди билета за целия ден. Сега данните не могат да се сравняват много, защото тогава, денят беше в неделя, а днес е делничен. Винаги в делничен ден, градският транспорт се ползва повече и продажбата на билети е по-голяма“, заяви Петков, цитиран от "Фокус".

По думите му пунктовете на градската мобилност продават до 3000 билета дневно, а днес над 5000.

Седем пъти повече са продадените дневни карти през мобилното приложение на ЦГМ - до обяд това са 700 „зелени билети“ за 1 лев.

Най-много са продажбите на касите на метрото – 23 000 броя, в автобусите – 5200. На пунктовете на ЦГМ са закупени около 5600 като за сравнение през делничен ден броят на продадените билети за еднократно пътуване са 3300.

„Към момента информацията, с която разполагам аз, е че утре няма да има зелен билет. Имайте предвид, че ако това се наложи, излезе такава заповед от Столична община, ние имаме готовност, както и цялата мрежа на градския транспорт“, допълни той.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.