Услугата "ол инклузив" да се предлага само в хотелите с четири и пет звезди и тези с три звезди, които имат капацитет за изхранване 60% в зависимост от легловата база.
Това предлага Агенцията по безопасност на храните.
Директорът на БАБХ Йордан Войнов обясни, че установени аномалии са причина на икономическото министерство да бъдат предложени промени, свързани с предлагането на услугата.
По думите му на капацитет от 1000 легла в хотел е било осигурено място за изхранване за 30 души, което е недопустимо.
Хотелите с три и по-малко звезди трябва да имат капацитет за изхранване на почиващите според легловата база. Ако легловата база например е 100 места, капацитетът на ресторанта трябва да бъде за 60 души, аргументира се Йордан Войнов.
Услугата "ол инклузив" става все по-предпочитана от български туристи. Миналата година хотелите масово привличаха гости с атрактивни оферти. На старта на тазгодишния летен сезон, браншът отново атакува с изгодни оферти.
Освен липсата на капацитет за изхранване, основен проблем при предлагане на услугата е качеството на храната - миналата година стотици хотели бяха глобени за негодни продукти и такива с неустановен произход, както и за лошо съхранение.
Коментари