Проверките на кухните в ресторантите и хотелите ще бъде приоритет в дейността на Българската агенция по безопасност на храните през тази година.
Инспекторите ще влязат зад луксозните витрини. Те ще проверяват начина на съхранение на храните и начина на приготвяне.
Освен това ще се следят системите за контрол. Например дали местата за хранене в заведението отговарят на работните места в кухните.
Изминалата една година бе изключително успешна и силна за Агенцията, обобщи днес министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по повод годишнината от създаването на регулатора.
Искаме да въведем правила и контрол за хората, които приготвят храна да бъдат с нужната квалификация, коментира председателят на Агенцията по храните д-р Йордан Войнов.
Те трябва да спазват хигиенните норми, подчерта още той. Акцентът ни през тази година ще бъде да продължим да налагаме стандартите на храните, добави Войнов.
Коментари