Местят 20 административни структури извън столицата


Местят 20 административни структури извън столицата
Снимка:

396

До следващото лято около 20 административни структури ще бъдат преместени от София към другите големи градове в страната, заяви вицепремиерът и председател на Съвета по административна реформа Симеон Дянков, предаде БГНЕС.

Първата вълна от преместване на някои държавни структури ще бъде през септември-октомври тази година, а следващата вълна ще бъде през април 2013 година. Те ще бъдат преместени в Благоевград, Пловдив, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас.

Това ще съживи големите градове, в които има университети, в които има административен капацитет, така този капацитет ще може да се запази и хората няма да идват изцяло към София. По този начин ще има разнообразие на мнения, например, какво е необходимо за туризма. Ако само се стои в София, ще имаш един поглед върху нещата, но ако администраторите се пръснат из страната ще имаме много по-разнообразен поглед върху това, което е необходимо за икономиката, коментира вицепремиерът.

Дянков няма притеснения, че в градовете, в които държавните структури ще бъдат преместени, няма да има нужния административен капацитет.

Минималната работна заплата се увеличи с 22 %, а инфлацията се е увеличила с 8 % от началото на кризата, така че има реален растеж, изтъкна Дянков.

Финансовият министър е оптимист, че и пенсиите, и заплатите могат да се увеличат през следващата година. Симеон Дянков дойде на конгреса на КНСБ, но когато присъстващите в залата разбраха, че и той е там, последва освиркване.

  • Етикети:

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75316
  • GBP
    1
    2.32967
  • JPY
    100
    1.226
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички