Офшорките вече нямало да участват в обществени поръчки


Офшорките вече нямало да участват в обществени поръчки
Снимка:

439

Ще има забрана офшорни компании да участват в обществени поръчки. Това заяви председателя на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев, цитиран от КРОСС. Представителят на ДПС каза, че според него офшорките не могат да участват в обществени поръчки и в приватизация - имам предвид и други публични сектори - банки, застрахователни дружества, пенсионни компании и други, които са с висок обществен интерес.

Собствеността трябва да е ясна. Кой носи отговорността, кои са истинските акционери и какъв е произходът на техните капитали, коментира още Цонев. По думите му такъв законопроект може да се очаква най-късно в края на август.

Междувременно вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобев заяви, че с промените в Закона за обществените поръчки /ЗОП/ се цели разширяване на достъпа на малките и средни предприятия до обществените поръчки, съобщава БТВ. Друг приоритет, откроен от Бобева, е да се понижи административната тежест и административните режими. Вицепремиерът уточни, че на всеки два месеца ще се предлагат пакети от предложения за намаляване на тези режими.

Предстои да се подготви възможността за премахване на първите режими през идната седмица. Голяма част от тях се отнасят до общините и по тази причина ще се обсъдят с представителите на местната власт, добави Бобева.

Във фокуса на работата на кабинета бяха поставени изплащането на просрочия по ЗОП, както и стана ясно, че се работи по промени в Закона за инвестициите, по който има сериозни критики. Борбата със спекулата, анализ на финансовото състояние на държавните предприятия, междуфирмената задлъжнялост са сред другите приоритетни теми.

Вицепремиерът представи законодателната програма на Министерския съвет в областта на икономическата и финансовата политика.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75159
  • GBP
    1
    2.33087
  • JPY
    100
    1.2142
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички