Икономедия: Решението на Алфа банк ни изненада


Икономедия: Решението на Алфа банк ни изненада
Снимка:

486

Искането на Алфа банка за придобиване на собственост върху "Икономедия" заради необслужени кредити е недопустимостимо и незаконно.

Това обявиха от Съвета на директорите на медийната група по повод информацията, че гръцката банка ще придобие собственост върху медията.

От там съобщават, че са изненадани от решението на банката.

Към момента на подаване на иска, "Икономедиа" е изплатила в пълен размер всички дължими суми според договорения погасителен план. Към 29 ноември в Централния кредитен регистър, кредитите ни фигурират като редовни, се посочва в официално изявление на Съвета на директорите на "Икономедиа".

Предприели сме необходимите правни действия, за да защитим нормалното функциониране на "Капитал", "Дневник" и останалите ни медии, се казва още в изявлението.

Предоставили сме на Търговския регистър неоспорими факти за недопустимостта и незаконността на искането на Алфа банка – клон България, информират още от Съвета на директорите.

Според "Алфа Банк" обаче "Икономедиа" е трябвало да изчисти задълженията си по двата кредита, всеки от по над 4 млн. евро, най-късно до 25 септември тази година. За ревалвиращия кредит срокът е бил 21 септември. Медийната група обаче е платила на 27 ноември, а преди това не е имало предоговаряне на условията между двете страни, което е дало основание на банката да предприеме действия.

От медийната група допълват, че са готови да положат всички възможни усилия по търговски начин да разрешат спора с банката.

Като коректен партньор се въздържаме на този етап да разкриваме детайли от отношенията си с "Алфа банка", допълват от там.

Ако се окаже обаче, че зад предприетите действия се крие опит за превземане на "Икономедиа" и подчиняване на редакционната политика на медиите, каквито индикации за съжаление имаме, ще се противопоставим с всички правни и публични средства, се казва в край на изявлението.

 

М. Дачева

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.75159
  • GBP
    1
    2.33087
  • JPY
    100
    1.2142
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички