Тези тийнейджъри ще ви накарат да се почувствате неуспели


Тези тийнейджъри ще ви накарат да се почувствате неуспели
Снимка:

5401

Те още не са навършили 20 години, а вече са толкова успели, че ни карат да премислим всичките си житейски избори. Ако е вярно, че талантите на човек се развиват с възрастта, то направо не знаем какви чудеса да очакваме от тези четирима тийнейджъри в следващите години.

Флин МакГери (16 г.) - готвач

Когато са на 11, повечето деца още не знаят как да ползват печката. На тази възраст обаче Флин вече приготвял няколкостепенни менюта. Младият талант бил въведен в тънкостите на готвенето от баба си и майка си, но вече има и стажове в някои от най-известните ресторанти в Чикаго и Ню Йорк. Появява се често по телевизията, а сготвените от него ястия достигат цена от 160 долара.

Лорд (19 г.) - певица

Тя дори не е навършила 20, но вече има две награди „Грами“ и милиони в сметката си. Лорд записа и песен за саундтрака на третия филм от поредицата „Игрите на глада“, а лично Rolling Stones я поздравиха за уникалния ѝ стил.

Малала Юсуфзай (18 г.) - носител на Нобелова награда

Едва на 11-годишна възраст Малала започва да списва блог за живота си в Пакистан под режима на талибаните. Текстовете са публикувани от BBC. Американското издание The New York Times пък пише статия за нея. Това, както и нейните усилия и тези на баща ѝ да направят така, че момичетата в по-консервативни общности да имат достъп до образование, провокира атаката срещу нея – Малала е простреляна с три куршума. Успяват да спасят живота ѝ във Великобритания, а през 2014 г. тя става най-младият човек, получил Нобелова награда за мир.

Оливия Халисей (17 г.) - учен

Помните ли как в училище мразехте часовете по химия, физика и биология? Е, младата американка Оливия Халисей не ги е мразела. Миналата година тя спечели голямата награда на престижното научно изложение Google Science Fair, тъй като изобрети бърз и евтин начин за тестване за наличие на вируса ебола.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички