България вдига тост за Артър Гинес


България вдига тост за Артър Гинес
Снимка:

8179

Днес, 27-ми септември, хиляди хора по света ще вдигнат тост за Артър Гинес, създателят на най-продаваната тъмна бира в света GUINNES.

Така за четвърта поредна година ще бъде отбелязан Деня на Артър Гинес (Arthur Guinness), на който се почита невероятното наследство и живота на един забележителен мъж, предприемач, новатор и филантроп.

Празникът ще бъде отбелязан в над 55 държави с 48-часова поредица от музикални събития, в които участие ще вземат куп световни звезди, сред които британската хип-хоп звезда Tinie Tempah, легендарният Fatboy Slim, една от най-успешните европейски банди Texas, феноменалният Mika, чийто глас изключително наподобява тембъра на Фреди Меркюри и много, много други.

България също ще се включи в глобалните тържества.

На 27-ми септември всеки може да вдигне тост в чест на Артър Гинес в клубовете RockIT и Swinging Hall и във всички ирландски пъбове, където посетителите ще ги очакват специални изненади от Guinness и много музика на живо.

Историята на Артър Гинес звучи невероятно и буди възхищение.

Той започва своя легендарен бизнес с 100 лири капитал, много вяра и изключителен предприемачески нюх. През 1759 г. сключва договор за наем за 9000 години на малка пивоварна, която се простира върху 4 акра в центъра на Дъблин, на Сейнт Джеймс Гейт (St. James’ Gate).

Годишната такса е от 45 лири, което включва и права за ползване на вода. Пивоварната, която поема е доста скромна, но с много майсторство и страстта на наследниците му, днес GUINNESS е най-продаваната марка тъмна бира в света.

Освен с легендарния си пивоварен бизнес, Артър Гинес е и известен филантроп, обвързан с множество благотворителни кампании. Затова и до днес фондът Arthur Guinness подкрепя по цял свят предприемачи, които с идеите и делата си допринасят за по-добро развитие на тяхното общество и среда.

 

  • Етикети:

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички