Промени в ръководството на Tesla

Промени в ръководството на Tesla
Източник: Getty Images/Guliver

Финансовият директор на американската компания Tesla, занимаваща се с производство на електромобили, Дипак Ахуджа ще напусне своя пост през тази година. Това съобщи президентът на компанията Илън Мъск по време на телефонна конференция.

Той отбеляза, че „това няма да се случи незабавно“. Ахуджа ще продължи да заема своя пост в течение на „още няколко месеца“, а след това, вероятно, ще стане старши съветник. Новият финансов директор на „Тесла“ ще стане Закари Кирхорн, който по рано беше вицепрезидент на компанията по финансовите въпроси, съобщава CNBC.

Ахуджа е най-дълго работилият топ мениджър в Tesla - около 11 години. През 2015 г. той е напусна, но след това отново се върна в нея през 2017 г.

Tesla представи вчера своя корпоративен отчет за изминалата година. Според неговите данни загубите за 2018 г. са достигнали 976 милиона долара.

Tesla е основана през 2003 г., нейната централа се намира в американския град Пало Алто, щат Калифорния. Първоначално е специализирана в производството на електромобили, но по-късно започва да произвежда слънчеви батерии и друго енергийно оборудване.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.