Какво обикновено съхраняваме на външни дискове? Защо да съхраняваме данните си по този начин?


Какво обикновено съхраняваме на външни дискове? Защо да съхраняваме данните си по този начин?
Снимка: https://unsplash.com/

569

Когато купува външен диск, бъдещият потребител обикновено избира модела с най-голям капацитет, смятайки, че ще използва този диск години наред. Купувачите често забравят, че техните файлове, като например документи, снимки, игри или видеоклипове, също се увеличават с всяка година. Неотдавна игрите можеха да се поберат на един или два компактдиска. Но съвременните игри могат да заемат до 100 GB. Същото важи за файловете от всяка категория. Най-доброто решение на този проблем е да инвестирате в закупуването на външни дискове, които ще ви позволят да съхранявате безопасно всичките си данни – дори поверителната си информация. Какво обикновено съхраняваме на тези устройства?

Когато купува външен диск, бъдещият потребител обикновено избира модела с най-голям капацитет, смятайки, че ще използва този диск години наред. Купувачите често забравят, че техните файлове, като например документи, снимки, игри или видеоклипове, също се увеличават с всяка година. Неотдавна игрите можеха да се поберат на един или два компактдиска. Но съвременните игри могат да заемат до 100 GB. Същото важи за файловете от всяка категория. Най-доброто решение на този проблем е да инвестирате в закупуването на външни дискове, които ще ви позволят да съхранявате безопасно всичките си данни – дори поверителната си информация. Какво обикновено съхраняваме на тези устройства?

Всеки фотограф, оператор на камера, графичен дизайнер и редактор винаги носи със себе си външни дискове и карти с памет. Висококачествените филми и снимки могат да заемат много място. Всеки професионалист се нуждае от достъп до работата си по всяко време, особено ако трябва да работи на място или да покаже готовия продукт на клиента. Нека да не забравяме още един важен аспект. Когато работите с големи файлове, скоростта на диска е от значение. Редактирането на снимки и видеоклипове е много по-лесно, когато имате неограничен и бърз достъп до данните си. Външните SSD дискове на Samsung със сигурност ще се справят със задачата. Моделът T9 може да достигне скорост на четене до 2000 MB/s, като същевременно има капацитет до 4 TB. Ако имате нужда от повече капацитет, обърнете внимание на T5 EVO. Най-голямата му версия може да съхранява до 8 TB данни. Високите скорости и големият капацитет превръщат външните дискове в незаменим инструмент в някои области.

Предимството на външните дискове е компактният им размер, който ги прави лесни за пренасяне. В тях често се съхраняват файлове и документи, до които потребителят трябва да има достъп офлайн. Външните дискове са идеалният избор за всяко работно пътуване, ваканция или приключение, което може да ви отведе до най-отдалечените краища на света. На външните дискове вие можете да съхранявате поверителните си данни и личната информация, тъй като 256-битовото криптиране позволява на потребителя да защити файловете си с парола. Това означава, че те никога няма да попаднат в неподходящи ръце.

Кой няма няколко папки със снимки и видеоклипове от ваканцията? Това е напълно нормално. Всички ние ценим спомените си, но файловете ни се трупат и заемат все повече и повече място. Да съхраним тях на външен диск е отлична идея. Ако съхранявате файловете си по този начин, те ще бъдат по-сигурни, отколкото на компютъра, който използвате всеки ден. Удобството на външните дискове също е голямо предимство. За да се разходите по алеята на спомените, просто трябва да ги включите към някакво устройство.

Външните дискове могат да се окажат полезни и за геймърите. Повечето от най-новите игри, включително най-големите и най-популярни мултиплейър заглавия, могат да достигнат над 100 GB. Това може значително да ограничи пространството за съхранение на компютъра ви. Често играчите не могат да съхраняват всички файлове едновременно. За щастие, платформите, специализирани в цифровата дистрибуция, позволяват на клиентите безопасно да инсталират игрите си на външни дискове. Операционните системи са програмирани по такъв начин, че играчите трябва просто да включат външните си устройства към компютъра, за да се върнат към любимата си игра. С помощта на външен диск вие можете да играете любимата си игра на различни устройства.

Всички описани по-горе примери доказват, че външните SSD дискове са изключително гъвкави устройства. Най-големите им предимства са високата скорост, големият капацитет, компактният размер, високата издръжливост и устойчивост на механични повреди, което ги прави идеални за пътуване. Моделът Samsung T9 SSD издържа на удар при падане от височина до 3 метра и има 5-годишна гаранция. Моделът T7 Shield е още по-издръжлив. Това външно устройство може да съхранява от 1 до 4 TB данни и е защитено с водоустойчив и прахоустойчив капак със сертификат IP65. Ако някоя от описаните употреби се отнася за вас, закупуването на външен диск ще бъде добра инвестиция.

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички