Threads - предизвикателството на Meta към Twitter, привлече милиони потребители за часове


Threads - предизвикателството на Meta към Twitter, привлече милиони потребители за часове
Снимка: Getty Images

2848

Meta отправя предизвикателство към Twitter с приложението Threads, което привлече милиони потребители за часове

Марк Зукърбърг отправи днес директно предизвикателство към Twitter с разработеното приложение от Meta Threads, като привлече милиони потребители за часове, стремейки се да спечели предимство пред отслабения си конкурент сред серия хаотични решения на собственика Илон Мъск, предаде Reuters.

Сред тези, които бързо се присъединиха към новата платформа на Meta, са знаменитости като Ким Кардашиян и Дженифър Лопес и известни политици като Александрия Окасио-Кортес от Демократическата партия.

Марк Зукърбърг обяви, че приложението е осъществило 5 млн. регистрации през първите 4 часа. Впоследствие публикува известния мийм на Спайдърмен срещу Спайдърмен – в хумористична закачка към съперничеството с Мъск и двете услуги.

Според анализатори свързаността на Threads с Instagram може да даде на платформата на Meta вградена потребителска база и рекламен апарат. Това може да доведе до отлив на постъпления от реклама за Twitter на фона на опитите на новия главен изпълнителен директор да съживи бизнеса.

Макар че Threads стартира самостоятелно приложение, потребителите могат да се логват като използват идентификационните си данни от Instagram и да следват същите акаунти. Това го превръща в лесно допълнение към съществуващите навици на над 2 млрд. активни потребители месечно, които ползват някои от приложенията на Meta.

Според някои анализатори пускането на Threads е възможност за създаване на по-малка токсична версия на Twitter.

„Нека тази платформа носи добра енергия, да има силна общност, в която да има отлично настроение и да създава по-малко притеснения“, написа в публикацията си Окасио-Кортес.

Акциите на Meta са се повишили във вчерашната търговия преди пускането на приложението, като изпреварва печалбите на конкурентните технологични компании.

Пускането на Threads идва, след като Зукърбърг и Мъск си отправят забележки от месеци, заплашвайки дори да си организират реален мач по смесени бойни изкуства в Лас Вегас. Мъск купи Twitter за 44 млрд. долара миналия октомври, но пазарната ѝ капитализация оттогава се е сринала на фона на сериозните съкращения на персонала и противоречията с модерирането на съдържание, отблъснали, както потребителите, така и рекламодателите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Instagram прави клонинг на Twitter

Twitter вече струва едва 33% от това, което Илон Мъск плати за компанията

Невиждана битка: Мъск и Зукърбърг си уговориха ММА двубой в клетка

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички