Threads - новият конкурент на Twitter, регистрира над 100 млн. потребители за 5 дни


Threads - новият конкурент на Twitter, регистрира над 100 млн. потребители за 5 дни
Снимка: Getty Images

2166

Приложението Threads, пуснато от Instagram като конкурент на Twitter, регистрира над 100 млн. потребители за по-малко от 5 дни, обявиха уебсайтове за проследяване на данни в понеделник (10 юли).

Това счупи рекорда на изкуствения интелект ChatGTP за най-бързо набиращо потребители приложение, отбелязва Франс прес.

На ChatGPT му отне 2 месеца, за да достигне границата от 100 млн. потребители, а на приложението за споделяне на видео съдържание TikTok му бяха необходими 9 месеца след пускането си на пазара си през 2010 г.

Threads беше пуснато в магазините за приложения на Apple и Android в 100 държави късно в сряда. То още не е налично в Европа, тъй като от компанията майка Meta не са сигурни как да се ориентират в законодателството на ЕС за поверителността на данните.

Смята се, че Twitter има около 200 млн. редовни потребители, но мрежата за микроблогове претърпя многократни технически проблеми, откакто Мъск купи платформата миналата година и уволни хиляди служители.

Мъск, собственик на Tesla и SpaceX, отблъсна много потребители и като въведе такси за услуги, които преди това бяха безплатни и разреши повторния достъп на блокирани акаунти.

Появиха се няколко конкуренти на Twitter, но повечето са нишови платформи без потенциал да се разраснат в нужния мащаб, за да детронират платформата.

За Threads е по-лесно привлича потребители, защото е свързан с Instagram, който има над 1 млрд. редовни акаунта. Услугата за проследяване на данни Quiver Quantitative съобщи, че приложението е преминало прага от 100 млн. потребители в 7 сутринта днес.

Други уебсайтове, използващи преброяване на „значките“, получени от потребители на Instagram, изтеглили Threads, смятат, че прагът е бил постигнат по-рано.

Мъск заплаши да съди Meta за кражба на търговски тайни и интелектуална собственост, твърдения, отхвърлени от компанията, която притежава още и Facebook и WhatsApp. Мъск е в съперничество с ръководителя на Meta, Марк Зукърбърг, като неотдавна двамата се извикаха един друг на битка в клетка.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Threads - новият конкурент на Twitter, привлече милиони потребители за часове

Instagram прави клонинг на Twitter

Невиждана битка: Мъск и Зукърбърг си уговориха ММА двубой в клетка

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички