От днес: Threads на Meta вече се предлага и в Европа


От днес: Threads на Meta вече се предлага и в Европа
Снимка: Getty Images

1446

Приложението на Meta Threads в четвъртък стана достъпно за потребители в Европейския съюз, като по този начин нанесе още един вероятен удар на X от конкурентна платформа, пише CNN.

От Threads отбелязоха пускането в Европа по-рано тази седмица, като стартираха таймер за обратно броене. Meta, контролирана от главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг, стартира Threads през юли като сходна платформа на Facebook и Instagram и като пряк конкурент на X.

Много хора с нетърпение очакваха Threads EU да се появи онлайн – някои европейски потребители дори публикуваха в X, че са развълнувани от наличието на неговия съперник в ЕС. Лидерите на Meta заявиха, че са отложили пускането в Европа, за да гарантират, че приложението може да отговори на уникалните регулаторни изисквания в региона.

ОЩЕ: Threads - новият конкурент на Twitter, привлече милиони потребители за часове

Дори без европейски потребители, Threads достигна до около 100 млн. активни месечни потребители към октомври, посочи Зукърбърг коментирайки печалбите през този месец. Това е благодарение, донякъде, на потребителите на X, които търсят алтернативни платформи заради разочарованието от хаотичните и противоречиви решения на собственика на X Илон Мъск.

Снимка: Getty Images

За разлика от него, Threads се представя като по-приятелска, по-малко разногласна общност – и до голяма степен успя, въпреки че някои потребители призоваха платформата да продължи да работи, за да улесни намирането на новините и общностите.

Опцията за още милиони потребители да преминат от X към Threads може да е допълнително предизвикателство за вече затруднената платформа, която едновременно е изправена пред напускане на рекламодатели заради опасения за речта на омразата и популяризиране на маргинални идеологии от Мъск.

По-рано Зукърбърг отбеляза, че се стреми да разшири Threads до над 1 млрд. потребители по света през следващите години – и докато платформата още е далеч от тази цел, пускането ѝ в ЕС я приближава с една стъпка.

Снимка: Getty Images

Threads стартираха с гръм и трясък през юли на фона на особено тежък момент за X и в рамките на дни натрупаха милиони потребители, което повдигна въпроси за бъдещето на X. Но ангажираността бързо спадна, тъй като потребителите недоволстваха от някои негови функции.

Пускането в четвъртък е напомняне за това, че Meta тихомълком продължи да развива платформата и да увеличава ежедневната си потребителска база.

През месеците след стартирането на Threads, платформата добави функции, включително версия за настолни компютри, следваща емисия и, напоследък, тагове за теми (по същество хаштаг, но без показване на символа #), които улесняват откриването на съдържание за конкретни теми .

Ръководителят на Instagram Адам Мосери, който също управлява Threads, заяви във вторник, че компанията смята да разшири проверката на факти в Threads през новата година.

Източник: CNN

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Пускат и уеб версия на Threads

Threads счупи рекорда на ChatGTP

Twitter заплашва със съд Meta заради Threads

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички