Ново поколение: Работодателите вече изискват опит с ChatGPT от служителите си


Ново поколение: Работодателите вече изискват опит с ChatGPT от служителите си
Снимка: iStock

3599

Опитът с ChatGPT на OpenAI може да ви помогне да намерите следващата си работа, предава Business Insider.

Скорошно проучване от сайта за работа ResumeBuilder установи, че 91% от компаниите с отворени позиции търсят да наемат работници, които могат да използват нашумелия чатбот на OpenAI. Според анкетираните изкуственият интелект може да помогне за повишаване на производителността, да спести време и да подобри крайния резултат на компанията.

Компаниите вече използват чатбота за генериране на маркетингови материали, разработване на кодове. Това обаче не означава, че ИИ ще замени човешкия труд. „Изкуственият интелект няма да вземе работата ви. Но някой, който знае как да го използва, може да ви я вземе“, казва икономистът Ричард Болдуин на панел на срещата на върха за растежа на Световния икономически форум през 2023 г., цитиран от Insider.

6 професии, за които компаниите искат да наемат експерти с опит с ChatGPT:

Маркетинг специалисти

Компаниите търсят работници с познания за ChatGPT, които да заемат маркетинговите им роли, с надеждата, че уменията ще допринесат за маркетинговите стратегии. Lasso MD, компания за здравни технологии, в Сан Диего, наема продуктов мениджър за социални медии на пълен работен ден, който ще прави между 50 000 и 70 000 долара годишно.

За заемане на позицията се изисква „директен опит в проектирането на ChatGPT за уникални надписи на публикации“. Lasso MD „вече е интегрирала дълбоко“ GPT-4 – най-новият езиков модел на ChatGPT – в продуктовите си работни процеси, казва Ерик Бънел, главен изпълнителен директор на компанията.

FloWater, базирана в Денвър технологична компания, която пречиства чешмяна вода, наема маркетинг координатор на пълен работен ден, за да помогне при планирането и изпълнението на маркетинговите кампании на фирмата. „Едно от изискванията за работата, включва използването на ChatGPT за стимулиране на генерирането на потенциални клиенти и подобряване на социалните медии и маркетинговите задачи“, казва Рич Разгайтис, главен изпълнителен директор и съосновател на FloWater.

„Маркетингът е свързан с генерирането на хиперболичен растеж и кандидатите с опит в ChatGPT носят конкурентно предимство, като могат да създават маркетингови системи“, казва той пред Insider.

Разработчици и софтуерни инженери

Разработчиците на софтуер, търсещи нова работа, може да имат предимство, ако знаят как да използват ChatGPT, за да подобрят качеството на работата си.

Workera AI, базирана на AI платформа за обучения, наема служител, който да разработи нейните модели за киберсигурност и оценки на уменията, и търси кандидат, който има „опит с използването на ChatGPT“.

Технологичните компании наемат работници, запознати с ChatGPT, за да обучат собствените си AI-модели и да произвеждат най-добрите резултати.

GetIt, услуга за търсещи работа, се стреми да запълни дистанционна позиция на пълен работен ден, за да обучи езиковия модел на ChatGPT да отговаря на въпроси, свързани с финансите.

Копирайтъри

Търсят се копирайтъри, които знаят как да използват ChatGPT за ефективно създаване на съдържание.

По-рано този месец Slalom, базирана в Портланд технологична консултантска фирма, търсеше старши копирайтър на пълен работен ден, който да произвежда съдържание за нейните маркетингови кампании за 80 000 до 100 000 долара на година. Кандидатите, запознати с AI-инструменти като ChatGPT, имаха конкурентно предимство, според списъка с работни места.

Разбирането на ChatGPT помага на кандидатите да „допринесат с иновативни идеи и решения, които могат да помогнат на нашите екипи да обяснят по-добре предимствата на AI на нашите клиенти“, заяви Тед Зан, творчески ръководител за глобален партньорски маркетинг в Slalom, пред Insider.

Tock, услуга за резервации на ресторанти, също търси работници с опит в използването на ChatGPT и други AI инструменти, за да запълни позицията си B2B маркетинг копирайтър, на свободна практика, между 45 и 55 долара на час.

Учители

 

Образователните организации търсят учители, които да използват ChatGPT, за да подпомогнат обучението на учениците.

Oliver Scholars, организация с нестопанска цел в Ню Йорк търси за летните месеци преподавател по история на непълно работно време за 5200 до 10 200. долара за семестър. „Служителят ще отговаря за обучението на учениците за това как да използват ChatGPT за учебни цели“, заяви Даниел Кокс, главен изпълнителен директор на Oliver Scholars.

„Искаме нашите ученици да разберат възможностите и ограниченията на тази нововъзникваща технология. Също така се нуждаем от учители, които са достатъчно проницателни, за да помогнат на учениците да избегнат плагиатството и да разпознаят коя информация е надеждна и коя не“, отбеляза д-р Кокс пред Insider.

Продуктови мениджъри

Продуктовите мениджъри, използващи ChatGPT, за да рационализират своите работни процеси и да увеличат ефективността, може да имат предимство при търсенето на следващата си работа.

Real Chemistry, фирма за здравеопазване с ИИ, наема старши продуктов мениджър за своя отдел за генериране на изкуствен интелект, дистанционна работа на пълен работен ден, със заплащане между 150 000 до 175 000 долара годишно. Кандидатът трябва да има „задълбочен интерес“ към AI технологии.

„Изкуственият интелект ще ни помогне да се съсредоточим повече върху творческите умения и уменията за разказване на истории и по-малко върху повтарящите се задачи и опростеното генериране на съдържание“, заяви пред Insider Ромен Богаертс, директор в Real Chemistry.

Човешки ресурси

Екипите за набиране на персонал търсят служители, интересуващи се от използването на ChatGPT, за да наемат най-квалифицираните работници.

Moderna Therapeutics, базираната в Кеймбридж биотехнологична компания, наема ръководител на пълен работен ден за привличане на таланти, за да помогне на компанията да разработи стратегия и да привлече най-добрите.

Кристофър Ридли, говорител на Moderna, каза пред Insider, че производителят на ваксини се фокусира върху използването на AI технология, за да „движи организацията напред“ и „да подобри живота“ на своите пациенти.

Moderna търси кандидати с „дигитално мислене“, които се чувстват комфортно да прилагат технология като ChatGPT, за да подобрят крайния резултат на компанията, според списъка с работни места.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

ChatGPT започва работа на пълен работен

Милионер: Ето какво бих направил, за да изкарвам добри пари с помощта на изкуствен интелект при начален капитал под 100 долара

Кои са най-добрите акции за инвестиция, свързани с изкуствения интелект?

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички