Колко пари се изкарват от канал с 1 млн. абонати в YouTube?


Колко пари се изкарват от канал с 1 млн. абонати в YouTube?
Снимка: iStock

11343

Колко пари се изкарват от канал с 1 млн. абонати в YouTube? Да събереш 1 милион абонати в платформата за споделяне на видеосъдържание е огромно постижение и на практика често означава, че лицето, което притежава канала, може да изкарва прехраната си на пълен работен ден, създавайки съдържание за YouTube.

Създателите на съдържание в YouTube печелят пари по много начини, включително чрез промотирането на продукти и услуги, но доходите от реклами, които се възпроизвеждат в техните видеоклипове, обикновено представляват голяма част от приходите им. Но да се върнем на главния въпрос, а именно колко плаща YouTube за 1 милион абонати?

Нейт О'Брайън, финансов YouTuber с повече от 1,3 милиона абонати, заявява, че е спечелил 440 000 долара от платформата за една година. По думите му той печели от 14 600 до 54 600 долара на месец.

Друга YouTuber-ка, създателката на лайфстайл съдържание Тифани Ма, споделя, че печели до 11 500 долара на месец от реклами в своите видеоклипове.

YouTube пуска първия си официален видеоканал за пазаруване на живо в Южна Корея

За да започнат да печелят пари директно от YouTube, създателите на съдържание трябва да кандидатстват за партньорската програма на платформата и да достигнат праг от 500 абонати, три публични качвания през последните 90 дни и/или 3000 часа гледане през последната година, или 3 милиона гледания на кратки видеа в YouTube през последните 90 дни. След като бъдат приети, отговарящите на условията създатели могат да печелят пари от функции като членство в канал, Super Chat, Super Stickers, Super Thanks и възможност за популяризиране на продуктите им чрез YouTube Shopping.

Как да изкарам пари? Вижте какви финансови съвети дава изкуственият интелект

YouTube направи редица създатели на съдържание в платформата милионери през последното десетилетие;

Снимка: Getty Images

За да започнат да печелят пари от YouTube AdSense, създателите на видеа в програмата трябва да имат 1000 абоната и 4000 часа гледане през изминалата година. За всеки 1000 показвания на реклами, рекламодателите плащат определена сума на YouTube. YouTube прибира 45% от приходите, а създателят получава останалата част.

Директорът на YouTube и един от първите служители на Google Сюзън Войчицки се оттегля

Двата ключови показателя за печелене на пари в YouTube са CPM процентът, или колко пари плащат рекламодателите на YouTube за 1000 показвания на реклами, и RPM процентът, който показва колко приходи получава създателят за всеки 1000 показвания на видеоклипове след приспадане на дела за YouTube.

Някои теми, като личните финанси и бизнес съдържанието, могат да увеличат рекламната ставка на създателя, като привлекат изгодни рекламодатели. Но докато лайфстайл съдържанието на Ма носи по-малко пари, тя е усъвършенствала стратегията за максимизиране на печалбата.

"За да оптимизирате наистина аудиторията си, мисля, че YouTube-рите определено трябва да поставят три-четири реклами в рамките на видеоклип", казва Ма.

Парите, получени директно от YouTube, са основен стълб в доходите на много създатели.

Източник: businessinsider.com

Милионер: Ето какво бих направил, за да изкарвам добри пари с помощта на изкуствен интелект при начален капитал под 100 долара

Kолко пари са нужни, за да се считаш за богат в САЩ?

Колко пари са нужни, за да сте в горния 1% по богатство в различните страни по света?

В конкуренция с YouTube: TikTok пуска функция за 20-минутни видеа срещу заплащане

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички