Изкуствен интелект ще преподава на студентите в Харвард


Изкуствен интелект ще преподава на студентите в Харвард
Снимка: iStock

2504

Макар че сме едва в началото на юли, новата учебна година е на хоризонта, а едно от най-добрите училища в САЩ обяви, че нещата ще се променят драстично. Според студентския вестник на училището „The Harvard Crimson“, Харвардският университет ще изпробва преподаване чрез изкуствен интелект.

Студентите, записали се за началния курс по програмиране на престижния университет – CS50, може би ще бъдат изненадани да разберат, че занятията им няма да бъдат водени от човекк, вместо това ще им преподава инструктор... с изкуствен интелект.

Професорът по CS50 Дейвид Малан заяви, че крайната цел е да се постигне съотношение 1:1 преподавател/студент, така че студентите да разполагат с необходимата им помощ, когато се окажат в затруднение.

Софтуерът, който стои зад новите роботи преподаватели на учениците, е не друг, а моделите GPT 3.5 и GPT4, като университетът обещава да продължи да навлиза в областта на технологиите, за да предостави на участниците си най-новите технологични иновации, които ИИ може да предложи.

И въпреки че моделите на GPT не са безпогрешни, университетът е готов да рискува и да види как ще се справи заместването на човешки учител.

Макар преди няколко години и да не присъстваше в ежедневните ни разговори, само през последната година изкуственият интелект се развива с бърз темп, като бързо доминира в дебатите и новините по целия свят.

Във всякакви форми и размери – от кучета роботи до паяци роботи и твърде близки до домашните животински ботове – вълната на ИИ ежедневно е част от заглавията на световните новини. Но мнозина започват да се питат дали вече не сме отишли твърде далеч и ако не, колко далеч можем да стигнем.

Пълното заместване на човешкия преподавател с машина може да се окаже опасно за бъдещето на образователната система.

Само през последните месеца излязоха новини за изкуствен интелект, който издържа изпити по право, и за учени, които използват технологията за клониране на хора.

Докато училищата се стремят да намалят бюджетите си по всякакъв начин, не се знае какви дълготрайни последици може да има тази нова технология.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Как ChatGPT ще ви помогне да си намерите работа?

ChatGPT премери сили с философ. Как се справи?

ChatGPT започва работа на пълен работен

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички