Предимствата на смяната на проблемни гуми в сервиз


Предимствата на смяната на проблемни гуми в сервиз
Снимка: Freepik.com

593

Има много фактори, които допринасят за сигурността на пътя, но един от най-важните са гумите. Състоянието и качеството на гумите влияе пряко върху представянето на пътя, разхода на гориво и общото състояние на автомобила. Износените гуми, с недостатъчно налягане ще доведат до проблеми като загуба на контрол над превозното средство, удължен спирачен път и др. За да избегнете тези рискове е важно редовно да проверявате състоянието на гумите си и при необходимост да ги сменяте в специализиран сервиз.

Много шофьори си мислят, че когато става въпрос за смяна на гума, могат да се справят и сами, но това не винаги е вярно. Професионалната помощ в подобни ситуации е важна, ако искате да си гарантирате шофиране без инциденти и произшествия. Специализираните сервизи разполагат с необходимото оборудване и опит за да сменят гумите ви бързо и безопасно. Те могат също да прегледат общото състояние на гумите ви и да забележат проблеми, като неправилно балансиране, или неравномерно износване.

Защо да смените гумите си при специалисти?

Смяната на гумите при специалисти е много по-добра алтернатива от това да го направите сами особено ако нямате необходимите опит и умения.

Ето няколко причини, поради които това да се обърнете към специалист е за предпочитане:

●       Безопасност – Професионалистите имат нужния опит и знаят как да извършат смяната на гумите така, че те да бъдат поставени правилно и да гарантират безопасността ви на пътя.

●       Оборудване и инструменти – В специализираните сервизи има цялото нужно оборудване и всички необходими инструменти, за качествен, бърз и безопасен монтаж на гуми.

●       Професионално обслужване и преглед – При смяната на гумите, техника, който извършва монтажа и демонтажа, ще провери състоянието на гумите ви и при нужда ще поправи съществуващи проблеми.

●       Балансиране – Правилното балансиране на гумите е най-важния фактор за равномерното износване на протектора и комфорта при управление на автомобила. При смяна на гумите в специализиран сервиз, балансирането ще бъде извършено правилно и ще ви гарантира сигурност и спокойствие.

●       Гаранция и консултация – Повечето сервизи предлагат гаранция за извършените услуги и специалистите в тях ще ви дадат съвети за правилна поддръжка и използване на гумите. В сайта на ProGumi ще откриете още информация по темата, както и най-подходящите гуми за вас и вашия автомобил.

●       Спестяване на време и усилия – Професионалната смяна на гуми е много по-бърза и не изисква никакви усилия от ваша страна, освен да закарате превозното си средство до сервиза.

Смяната на гумите при специалист ви осигурява по-голяма сигурност, удължава живота на гумите ви и ви дава спокойствие и комфорт на пътя. В сайта на ProGumi ще откриете висококачествени гуми на достъпни цени.

Рисковано ли е да го направите сами?

Както вече казахме, гумите са едни от най-важните компоненти в автомобилното устройство и безопасността ви на пътя зависи пряко от състоянието им. Точно затова, всякакъв вид ремонти, в това число и смяната на гуми, трябва да бъде извършвано от специалисти.

Ето няколко причини, поради които е по-добре да разчитате на уменията и опита на специалистите:

●       Липса на опит – Ако нямате нужните опит и знания, категорично препоръчваме да се обърнете към специалист. Неправилно затягане на болтовете например, може да доведе до сериозни пътно-транспортни произшествия и инциденти, които не биха се случили, ако специалист постави гумите ви.

●       Липса на оборудване и инструменти – Без подходящите оборудване и необходимите инструменти, които са част от всеки сервиз, няма как да поставите качествено и безопасно гумите си.

●       Риск от наранявания – Процесът по смяна на гумите е труден и включва усилия и неудобно движения, които биха могли да доведат до наранявания.

●       Балансиране на гумите – Без професионално оборудване е почти невъзможно да се осигури правилно балансиране на гумите.

●       Технически проблеми – При смяна на гумите могат да възникнат технически проблеми, които няма как да се поправят без намесата на специалист.

●       Време и усилия – Смяната на гумите отнема много време и усилия, особено ако нямате опит.

Да смените гумите си сами може да е по-икономичният вариант, но когато го изберете, рискувате да направите грешки, които да ви струват много по-скъпо в бъдеще. 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.76249
  • GBP
    1
    2.31959
  • JPY
    100
    1.22854
виж всички

Най-четени новини


виж всички