Ръст на туристите очакват по Южното Черноморие


Ръст на туристите очакват по Южното Черноморие
Снимка: iStock

5657

Между 10 и 20% ръст на туристите очакват хотелиери по Южното Черноморие. По-добре се движат и ранните записвания на летовници. Те са както от българи, така и от гости от Германия, Англия, Австрия и Полша. Голяма част от базите пък запазват миналогодишните цени на нощувките, предаде БНР.

Оптимистични очаквания за новия туристически сезон имат както в бази на север, така и на юг от Бургас. Николай Кирилов от управата на хотелски комплекс край Созопол очаква ръст на чужди летовници от Германия и Румъния, както и от чешкия и полския пазар. Комплексът там отваря на 26 април с български гости.

"На база миналия сезон очакванията са ни за между 10 и 20% ръст на туристите. Засега за ранни записвания имаме между 15-20%, което е много по-добре спрямо миналите години. Подготвяме седмицата преди Великден, организирали сме чудесни преживявания, с богата и разнообразна програма. Ние запазихме цените от миналата година“, посочи той.

Още: Какви ще са цените на шезлонгите и чадърите това лято?

В един от големите хотелски комплекси в Слънчев бряг също ще работят на цените от миналата година. Първите летовници там ще са англичани, германци и поляци.

"Спрямо миналия сезон записвания на ранен етап са в по-голям обем, така че очакваме по-добър сезон от предходния. Разчитаме предимно на туристи от Англия и Германия, като след ковид пандемията отчитаме увеличен ръст на летовници от Полша, Чехия и от нашата северна съседка Румъния. Вече и на българския пазар сме разпознаваеми“, казва Весела Йорданова, мениджър на хотел в комплекса.

НАП извърши ударни проверки по Южното Черноморие

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички