Инструментът, който оптимизира бизнес процесите в производството


Инструментът, който оптимизира бизнес процесите в производството
Снимка: Enterpoint ERP

107

От производство, през дистрибуция до услугизнаете ли, че между тези на пръв поглед различни бизнес сфери има общи базови процеси, които можете да управлявате по-ефективно? Инструментът, който има потенциала да промени играта във ваша полза е добре познатият софтуер за планиране на ресурсите на предприятието (ERP).

Спирачки пред компаниите, които имат нужда от подобно решение, но отлагат инвестицията в него са рискът да похарчат цяло състояние за система, която всъщност не покрива техните нужди, както и проектът да се проточи с месеци и дори години.

Тук идва въпросът: Съществува ли софтуер, който разполага с всичко необходимо за оптимизиране на управлението на бизнеса, но е изчистен от излишни функционалности и може да заработи бързо?

На база 18-годишния си опит във внедряването на софтуерни решения и богато ноу-хау от проекти в различни индустрии, екипът на консултантската ИТ компания Balkan Services разработи  готов ERP продукт, които пасва на това описание.

„По време на многото на брой внедрявания на ERP системи в компании от различни индустрии успяхме да определим кои са основните затруднения при управлението на бизнес процесите и създадохме решение, с което да ги улесним“. Това разказа Антоанета Зайкова, управляващ ERP консултант в Balkan Services. Екипът на ИТ компанията ревизирал наученото от всички тези внедрявания през годините и намерил „най-малкото общо кратно между тях“.

„Създадена беше една базова функционалност, която всяка ERP система трябва да има и която обхваща всички ключови бизнес процеси – няма бизнес без процесите в Enterpoint“, категорична е Антоанета Зайкова.

В този софтуер е обхванато управлението на финанси, счетоводство, склад, доставки, продажби, клиенти, артикули, покупки. Той предоставя възможност за надграждане с допълнителни функционалности, отговарящи на нуждите на компанията.

„Леко“ облачно софтуерно решение

За разлика от традиционните ERP системи, които се нуждаят от ИТ инфраструктура на място и постоянна поддръжка, базираният в облака Enterpoint представлява базово и сигурно решение, което не се нуждае от инвестиции в хардуер. То е винаги актуално, тъй като работи само с последна версия на софтуера и е изцяло съобразено с българското законодателство и счетоводни стандарти.

Цената на ERP продукта е фиксирана, а внедряването му отнема около месец - това е 12 пъти по-бързо от конфигурацията на стандартно ERP решение.

Ускореното внедряване на Enterpoint позволява бързо стартиране на работа със системата, което все пак се съобразява и с темпото на всяка отделна компания.

„Посвещаваме много време на обучение на потребителите и на отговори на въпросите им, които обичайно възникват по време на работата с новата система. Така сме сигурни, че клиентите ни са максимално спокойни и подготвени за промяната“, подчерта управляващият ERP консултант в Balkan Services.

Допълнително улеснение за потребителите, което опосредства бързото му въвеждане в експлоатация е лесният за работа интерфейс на български език.

Обратната връзка сочи, че потребителите свикват лесно с Enterpoint, припознават го бързо и работят успешно с него“, споделят от екипа на Balkan Services.

Софтуерът расте

заедно с бизнеса

Enterpoint има предварително изградени и заложени стандартни процеси, изчистен е от ненужни функционалности, които объркват потребителите и затрудняват тяхната работа.

Софтуерното решение на Balkan Services позволява лесно надграждане. Това означава, че системата може да се развива заедно с компанията и да се адаптира още по-точно спрямо нуждите й.

От производство през дистрибуция до услуги

Архитектурата на продукта позволява разгръщане в производствени компании. Това е важно, защото всяко производство е специфично, а тази ERP система може да се напасва в зависимост от нуждите на бизнеса.

„Основата на Enterpoint лежи на много добра ERP платформа, която дава възможност за конфигуриране на сложни процеси“, обясни Антоанета Зайкова. Това е важно, защото други решения за управление на бизнеса покриват базовите функционалности, но не позволяват персонализиране.

Да вземем за пример и различен вид бизнес - търговия на едро.

Софтуерът позволява на фирмите мигновено да започнат да обслужват търговските си процеси и да работят с клиенти и доставчици.

Това е така, защото системата им помага да „изчистят“ бизнес процесите си, без да ги натоварва с ненужна информация.

„Някои софтуери показват екран с много полета, 90% от които не са необходими за ежедневната работа на компаниите“, поясни експертът и допълни, че Enterpoint е решение, което води бизнеса по правилния за всяка дейност процес и не позволява грешни стъпки.

„В този софтуер са заложени най-добрите практики в управлението на ключовите за бизнеса процеси, но са опростени“, обобщи тя.

Оптимизация на месечното счетоводно приключване

Една от съществените ползи от ERP системата в посока улеснение на работния процес касае счетоводството. Месечното приключване в Enterpoint може да се случи с няколко клика и отнема под 10 минути - за сравнение стандартното решение отнема няколко дни.

Важно е да отбележим, че ERP системата е свързана не просто с финансите на фирмата, а с управлението на процесите в нея.

Платформата подобрява производителността, увеличавайки вътрешнофирмената ефективност чрез намаляване на времето, необходимо за завършване на всеки един бизнес процес.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.78501
  • GBP
    1
    2.3356
  • JPY
    100
    1.20012
виж всички

Най-четени новини


виж всички