Милиардерът Марк Кюбан: Няма причина нормален човек да носи костюм


Милиардерът Марк Кюбан: Няма причина нормален човек да носи костюм
Снимка:

6020

Голяма част от богаташите, особено в технологичната индустрия, не са почитатели на официалното облекло. Сред тях е и милиардерът Марк Кюбан.

“Защо мразя толкова много костюмите? Не мразя костюмите, просто така и не мога да се сетя за някаква добра причина човек да носи костюм”, написа наскоро той в своя блог.

Всъщност Кюбан често е носил костюми в началото на кариерата си. След като се дипломира от Университета на щата Индиана през 1981 г., той напуска или е уволнен от три различни места. И на 24-годишна възраст основава собствена технологична компания на име MicroSolutions

“Точно ме бяха уволнили от последната ми работа и спях на пода на тристаен апартамент с още петима други, които живееха там. Нямах дрешник или легло, но имах два костюма,” пише Кюбан.

Тези две “полиестерни чудеса, в сиво и синьо райе,” според Кюбан, стрували 99 долара плюс данъците. Той комбинирал костюмите с използвани ризи и вратовръзки и ги носел постоянно.

“Носех тези бебчета, когато беше студено. Носех ги и когато беше близо 40-градусова жега. Гладех ги с ютия, а когато можех, ги носех и на химическо чистене. Някой някога ми беше казал, че на работа трябва да си облечен така, както клиентите са облечени на тяхната работа. Това ми се стори логично, затова последвах този съвет и очаквах тези, които работеха за мен, също да го последва”, допълва милиардерът.

Когато продава MicroSolutions през 1990 г., той се зарича никога повече да не носи костюм, но не спазва това обещание веднага.

След като следващата му компания Broadcast.net е купена от Yahoo през април 2000 г. за 5.7 млрд. долара, Кюбан веднъж завинаги се отказва от официалното облекло, с изключение на случаи, като сватби и погребения — “и само тогава, защото не си заслужава да се разправяш с хора, които те питат защо не си с костюм,” пише той. Днес смята костюмите са "абсолютно безсмислени".

Според Forbes състоянието на Марк Кюбан се равнява на 3,9 млрд. долара.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички