Градински маркучи - какво трябва да знаем за най-използваното средство за поливане


Градински маркучи - какво трябва да знаем за най-използваното средство за поливане
Снимка: Unplash.com

1094

Градинските маркучи са задължителен инструмент за всеки градинар, особено когато става въпрос за поливане на вашите растения. Въпреки това, с толкова много различни видове маркучи, налични на пазара, може да е трудно да разберете кой е най-подходящият за вас.

Когато става въпрос за избор на правилния градински маркуч, има няколко фактора, които трябва да имате предвид. Първо, трябва да помислите за дължината му. Ако имате голяма градина или оранжерия, може да изберете по-дълги маркучи, така че да можете да достигнете до всичките си растения, без да се налага да ги местите. Второ, трябва да имате предвид диаметъра на маркуча. По-големият диаметър ще осигури по-голям воден поток, което може да бъде от полза за по-големи растения или оранжерии.

Поливане на оранжерии и парници с градински маркучи

Оранжериите са чудесен начин за отглеждане на растения през цялата година, но растенията в тях изискват постоянно поливане, за да виреят. Когато става въпрос за поливане на вашата оранжерия - избягвате преполиването, тъй като това може да доведе до болести по растенията и загниване на корените. Трябва да се стремите да поливате вашите оранжерии и парници по веднъж на ден, но това може да варира в зависимост от температурата и нивото на влажност.

За да сте сигурни, че вашите растения получават необходимото количество вода, можете да използвате уред за измерване на влагата в почвата. Това ще ви помогне да определите кога вашите растения се нуждаят от поливане и колко точно вода е необходима.

Други съвети за поливане

В допълнение към използването на подходящия градински маркуч и правилното напояване на вашите оранжерии, има няколко други съвета, които можете да следвате, за да сте сигурни, че правите най-доброто за растенията. Първо, трябва да се стремите да поливате растенията си сутрин или вечер, тъй като това ще помогне за предотвратяване на изпарението и ще гарантира, че водата се абсорбира в почвата. Второ, напоявайте растенията си в основата - така ще си гарантирате, че водата отива директно в корените.

Не подценявайте съхранението на вашите маркучи. Ако ги съхранявате по правилния начин, ще се амортизират много по-бавно. Това ще помогне за предотвратяване на прегъвания и други повреди след дълъг период на неизползване. Залагайте на качествените маркучи - те се амортизират по-трудно и не се нуждаят от редовна подмяна.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички