Морскитe приключения – шарени и безопасни


Морскитe приключения – шарени и безопасни
Снимка: Freepik.com

663

Лятната почивка на море е едно от най-чаканите събития за годината. Особено за децата. Прохладния морски бриз, златния и ситен пясък, и чистите вълни, карат малките приключенци да се вълнуват истински и да не спират да се усмихват.

Единственото нещо, което се изисква от децата на плажа е да се забавляват истински. От вас като родители обаче, се очаква да осигурите безопасността им. Слънцезащитен крем, детски пояси, плувки и играчки са само малка част от задължителния багаж, с който всеки родител поема към плажа.

В следващите редове ще ви помогнем да разберете как най-сигурно да направите морските приключения за децата си цветни и безопасни и да им подарите купища щастливи спомени и усмивки от времето, прекарано на плажа.

Как да подсигурите безопасността на децата на плажа и във водата?

Безопасността във водата и извън нея е най-важното нещо, за което трябва да следите през цялото време. Плажа е място, където децата се забавляват и веселят истински, но крие и много рискове за тях.

Ето какво трябва да направите за да сте сигурни, че безопасността на плажа е гарантирана:

Непрекъснато наблюдение

Не изпускайте децата от поглед. Пренаселените плажове замъгляват чувството за ориентация дори при възрастните, а при малките деца е още по-лесно да се изгубят и да не могат да намерят пътя към вас обратно. Следете детето постоянно и не му позволявайте да се отдалечава много от вас.

Спазване на правилата за безопасност

Ако децата са малки и не се чувстват сигурни във водата, в никакъв случай не ги пускайте да влизат в морето без придружител, който може да плува. Спазвайте правилото, че във водата трябва да има по един възрастен за всяко дете, който да следи за безопасността му.

Предпазни средства

Не забравяйте да нанасяте слънцезащита по кожата на децата след всяко излизане от водата. Детската кожа е нежна и чувствителна, а слънцето на плажа е силно и може да доведе до сериозни изгаряния и неприятни последици. При влизане във водата, слагайте също плувни жилетки, пояси, или плувки на малките деца, които да гарантират безопасността им. В сайта на BG Hlapeta ще откриете огромен избор от продукти, гарантиращи забавлението и безопасността на децата във водата.

Предварителна подготовка на децата

Отделете време преди да отидете на плажа, особено ако ще го правите за пръв път с децата, за да им обясните как е най-безопасно да се държат докато сте там и защо. Спокойно им разяснете какви са очакванията ви към тях и какви рискове има, ако не ги изпълнят.

Освен гореизброените мерки за безопасност, е хубаво и да огледате участъка от плажа, на който сте решили да се разположите и да се подсигурите, че не крие опасности. Огледайте за стъкла, остри предмети, или малки части, които бебетата и малките деца могат да погълнат.

Примерни игри и занимания

Плажът и водата са места за безкрайни игри и забавления. След като вече сте осигурили всичко необходимо за безопасността на малките приключенци, можете спокойно да им помогнете да си създадат незабравими спомени.

Ето няколко идеи за забавления на плажа и във водата:

Пясъчни замъци и фигури от пясък

Това е едно от любимите занимания на децата на плажа. Включете се и вие към тях и създайте красиви фигури и пясъчни замъци. Състезавайте се кой ще направи най-голям замък. Украсявайте творенията си с мидички и водорасли. Не забравяйте да се снимате с тях, за да ги запечатате завинаги и да се връщате към тези красиви спомени и след години. В сайта на BG Hlapeta може да разгледате и да изберете от играчките за плажа, които ще ангажират вниманието на децата и ще ги забавляват истински.

Игри с топка

Игрите с топка, без значение дали на плажа, или във водата, са перфектен начин да се  раздвижите и да се забавлявате истински с децата. Разделете се на отбори, ако сте повече, или играйте само вие с детето. И в двата случая усмивките и щастливите моменти са гарантирани.

Търсене на съкровища

Отидете на брега с децата и се състезавайте кой ще събере най-много мидички, или най-много камъчета. Можете да търсите съкровища и когато приключите, да определите чие съкровище изглежда най-специално и красиво. Например, ако някой е намерил рапан, а всички други са донесли мидички, победител ще бъде този с рапана.

Рисуване по пясъка

Изключително забавна игра за малките деца. Заведете ги на брега и ги накарайте да рисуват с пръстчета, или пръчка по мокрия пясък. Това занимание развива моторните им умения и ги забавлява истински.

Дните на плажа са истински приятни и изпълнени с много радост и смях. Не забравяйте да вземете необходимите предпазни мерки за безопасност и доброто ми настроение ще бъде гарантирано.

Още от Пътешествия и забавление


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.76249
  • GBP
    1
    2.31959
  • JPY
    100
    1.22854
виж всички

Най-четени новини


виж всички