Този плод има благоприятно въздействие върху здравето ви


Този плод има благоприятно въздействие върху здравето ви
Снимка: iStock

282

Включване на авокадо във вашата диета чувствително ще подобри вашето здраве. Този плод намалява вероятността от сърдечни заболявания, като изследвания разкриват, че хората, които ядат авокадо ежедневно, имат по-качествен сън и по-ниски нива на липидите в кръвта. Продължете да четете, за да разберете за останалите ползи, които ще имате, ако го хапвате редовно.

Авокадото съдържа много мазнини, от които 60% са ненаситени. Благодарение на това води до понижаване на кръвното налягане и предпазва от сърдечни заболявания. Други ползи, за които трябва да знаете, са свързани с поддържане на здравето на очите, укрепване на костите, намаляване на вероятността от развитие на депресия, подобряване на храносмилането, премахване на токсините от тялото, регулиране на апетита, защита срещу инфекции и подобряване на мозъчната функция.

Ползите от авокадото

- Сърдечно-съдовата система, защото съдържа мононенаситени мазнини, като спомага за намаляване нивото на „лошия” холестерол в кръвта и повишава нивото на „добрия” холестерол.

- Храносмилателната система. Авокадото съдържа много диетични фибри и стимулира функцията на червата, предотвратява запек и спомага за подобряване на цялостното здраве на храносмилателната система.

- Антиоксиданти като лутеин и зеаксантин, които се съдържат в авокадото, предпазват очите от увреждане на свободните радикали, намалявайки риска от свързана с възрастта загуба на зрението.

- Подобрява имунитета. Авокадото съдържа витамин С и други антиоксиданти, като прави тялото по-устойчиво на инфекции и вируси.

- Подобрява кожа и коса. Авокадото има благоприятен ефект върху състоянието на кожата и косата, защото е богато на витамин Е и мононенаситени мазнини.

- Въпреки че е с високо съдържание на калории, авокадото може да помогне за насърчаване на загуба на тегло. Това е така, защото съдържа фибри и мазнини, които подобряват метаболизма и ви държи сити.

- Профилактика на остеопороза. Витамин К играе ключова роля в поддържането на здравето на костите, а той се съдържа в авокадото.

- Противовъзпалителен ефект. Авокадото съдържа полифенолите и антиоксидантите, които помагат за намаляване на възпалението в тялото, което може да бъде полезно при лечение и профилактика на заболявания като артрит, гастрит и дори някои форми на рак.

- Поддържане на здрава нервна система. Благодарение на наличието на витамини от група В, авокадото има положителен ефект върху нервната система.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80744
  • GBP
    1
    2.34681
  • JPY
    100
    1.19828
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички