Свикнали сме веднага да поглеждаме към срока на годност на повечето храни, които купуваме в супермаркета. С тези няколко продукта обаче можем да си спестим това, тъй като те са изключително трайни и не се развалят.
Сол
Помнете периодичната таблица на елементите? Е, солта или натриевият хлорид е естествен минерал, намиращ се в земята. Така че не е огромна изненада, че тази подправка остава свежа. Йодирането обаче намалява срока на годност до около пет години, така че се придържайте към обикновена или морската сол.
-
4 трика, които ще ви помогнат да помните по-лесно
Случва ли ви се често да забравяте важни или не толкова важн...
виж още
Захар
И на противоположния край на вкусовия спектър, кристална, кафява или дори прахообразна - никога не се разваля, защото не поддържа бактериален растеж.
Бял оцет
-
В какви цветове е добре да боядисаме различните стаи в дома
Имате пълно право да декорирате дома си според всичките си капризи. По отношение на цветовете за сте...
виж още
Поради голямата си киселинност, голяма бутилка бял, дестилиран оцет ще остане непроменена до последната капка.
Ориз
Бял, див, жасмин или басмати най-много ориз се съхранява в продължение на години. (Просто се уверете, че сте го запазили в плътно затворен контейнер, така че досадните малки буболечки да не могат да влязат.) Единственото изключение е кафявият ориз, който има натурални масла, които го карат да се развали по-бързо.
Мед
Благодарение на магическата работа на пчелите (те имат специални ензими, които основно възпрепятстват растежа на бактериите) и начина, по който се обработват за съхранение, медът е най-дълготрайната храна. Съхранявайте контейнера плътно запечатани, за да избегнете кристализация, но ако вашият мед се втвърди, просто поставете буркана в купа с топла вода и внимателно разбъркайте, докато се стопи.
Сушен боб
Сушените бобови съдържат един тон протеин и фибри, имат дълъг срок на годност и - за разлика от консерваторите в консервираните храни - са с ниско съдържание на натрий.
Коментари