Съвети за избор на подходяща козметика според вашия тип кожа


Съвети за избор на подходяща козметика според вашия тип кожа
Снимка: iStock

243

Изборът на правилната козметика е съществен момент от ежедневната грижа за кожата, който може значително да повлияе на нейното здраве и външен вид. Определянето на нейния тип и специфичните ѝ нужди е ключът към намирането на най-подходящите продукти, които не само ще подобрят състоянието ѝ, но и ще предотвратят възможни кожни проблеми, съветват консултантите от Лили Дрогерие.

Определяне на вашия тип

Тя може да варира от суха и чувствителна до мазна или комбинирана, като всяка от тях си има своите уникални нужди, разказват още от Лили Дрогерие.

  • суха – характеризира се с липса на влага и може да се нуждае от хидратиращи и подхранващи продукти;
  • мазна – изисква матиращи и балансиращи козметични средства, които да контролират производството на себум, обясняват от Lilly;
  • чувствителна – нуждае се от нежна грижа с натурални съставки и без агресивни химикали, които могат да предизвикат алергии, разясняват от екипа на Лили Дрогерие.

Избор на подходящи продукти

След като сте определили вашия тип, следващата стъпка е да изберете козметични средства, които са специално формулирани за нея. От Lilly споделят, че е важно да търсите козметика, която съдържа подходящите натурални съставки, които не предизвикват раздразнения и алергии.

  • хидратиращи продукти за суха кожа – търсете кремове, масла и серуми, които предлагат интензивна хидратация и подхранващи вещества, обръщат внимание от Лили Дрогерие;
  • матиращи продукти за мазна кожа – изберете формули, които помагат за балансиране на себума и предотвратяват запушването на порите;
  • органична козметика при чувствителна кожа – нежните формули с органични съставки са идеален вариант, ако сте склонни към кожни раздразнения, дават насоки от Lilly.

Как да изберете?

Винаги преглеждайте каталога на онлайн магазините и детайлните продуктови описания, за да разберете какви са съставките и как може да ви повлияят, напомнят от Lilly. Много онлайн магазини предлагат съвети и препоръки, които могат да ви помогнат да направите информиран избор.

Специалистите от екипа на Лили Дрогерие съветват да избягвате кремове и лосиони, съдържащи агресивни химикали като парабени, сулфати и алкохол, които може да предизвикат изсушаване или раздразнение. Вместо това, може да заложите на натурални и хидратиращи съставки, като алое вера, хиалуронова киселина, витамини и естествени масла.

Тестване

Преди да включите нещо ново в дневната си рутина, е препоръчително да направите тест за чувствителност, обръщат внимание от Lilly. Нанесете малко количество, например на китката, и изчакайте 24 часа, за да видите дали ще има реакция.

От Лили Дрогерие препоръчват да се консултирате с дерматолог ако имате специфични кожни проблеми или чувствителност. Той ще ви предложи професионални съвети и ще ви насочат към козметика, която е безопасна и ефективна за вас, допълват още от Lilly.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички