Някои популярни храни се препоръчва да се консумират охладени, вместо докато са още горещи, казва Анте Гал, говорител на Германското общество по хранене.
Това се отнася най-вече до пастата, картофите и ориза. Високото съдържание на нишесте и въглехидрати в тях води до скок в нивата на кръвната захар. Въпреки това, когато се охладят, те не само спомагат за регулирането на нивата на захарта, но и имат положителен ефект върху функцията на червата, предава РИА Новости. Кои хора и защо не бива да ядат картофи
"Когато тези храни се консумират охладени, нишестето в тях се отделя като продукт на разлагането. Това има положителен ефект върху чревната флора, регулира кръвната захар и дори може да ви помогне да отслабнете", каза Гал, цитирана от focus.de.
-
Учени: Хлябът и пастата удължават живота
Набавянето на протеини от хляб и паста е полезно за здравето...
виж още
Помагането на червата се дължи на факта, че в този случай нишестето се абсорбира по същия начин, както и фибрите. Това укрепва чревната флора и подобрява храносмилането. Регулирането на нивата на захарта помага на тялото да намали усещането за глад, а калориите в студените нишестени храни са по-малко. Какви храни е важно да ядат хората с диабет
Коментари