Храни, които не бива да ядем горещи


Храни, които не бива да ядем горещи
Снимка: iStock

7294

Някои популярни храни се препоръчва да се консумират охладени, вместо докато са още горещи, казва Анте Гал, говорител на Германското общество по хранене.

Това се отнася най-вече до пастата, картофите и ориза. Високото съдържание на нишесте и въглехидрати в тях води до скок в нивата на кръвната захар. Въпреки това, когато се охладят, те не само спомагат за регулирането на нивата на захарта, но и имат положителен ефект върху функцията на червата, предава РИА Новости. Кои хора и защо не бива да ядат картофи

"Когато тези храни се консумират охладени, нишестето в тях се отделя като продукт на разлагането. Това има положителен ефект върху чревната флора, регулира кръвната захар и дори може да ви помогне да отслабнете", каза Гал, цитирана от focus.de.

Помагането на червата се дължи на факта, че в този случай нишестето се абсорбира по същия начин, както и фибрите. Това укрепва чревната флора и подобрява храносмилането. Регулирането на нивата на захарта помага на тялото да намали усещането за глад, а калориите в студените нишестени храни са по-малко. Какви храни е важно да ядат хората с диабет

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.87844
  • GBP
    1
    2.35062
  • JPY
    100
    1.21601
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички