Честит имен ден! Ето кой има имен ден днес, 6 август, 2024 г.


Честит имен ден! Ето кой има имен ден днес, 6 август, 2024 г.
Снимка: iStock

2404

На този ден - 6 август 2024 г. - повод да празнуват имат Сотир, Спас, Христин, Христина, Християн, Християна, Христо, Сияна, Светлин, Светла. Честит празник!

Българската православна църква празнува на този ден  Преображение Господне. Празникът е свързан с явяването на Иисус Христос пред трима от най-близките му ученици. Това са Петър, Иаков и Йоан.

Той ги води на планината Тавор в Галилея, където иска да укрепи вярата им. Иисус Христос се отдалечил от тях, а тя заспали. Когато се събудили, видели своя Учител напълно преобразен. За всички вярващи християни Преображение Господне е свързано с промяна и с нова надежда.

Преображение Господне съвпада със строгия двуседмичен пост на Успение Богородично. На днешния ден вярващите могат да ядат риба за вечеря или да отпият глътка вино. Младите двойки могат да планират годеж или сватба, а от този ден нататък започва обръщането на природата към зима - денят намалява, а морето става по-бурно.

Пожелания за имен ден

Честит имен ден на патерица! Извинявай, че закъсняхме с два дни за партито, ама вече ни е много трудно да ти измисляме комплименти за поздравителната картичката.

***

Честит имен ден! Ако има нещо по-ценно от здравето, по-хубаво от щастието и по-сладко от любовта, нека то да бъде твое!

***

Всички харесват мъже с бъдеще и жени с минало. Аз бъдеще вече имам - вземи ме сега и след време и ти ще имаш минало. Честит празник!

***

Вярвай в трудните моменти, смей се когато тъжиш. Лесно е глава да отпуснеш, трудно е да победиш. Живота казват е игра, в която все някой побеждава и ако наистина е така, да победиш ти пожелавам!

***

Честит имен ден! Пожелавам ти толкова радост, колкото когато те видя; толкова любов, колкото когато съм с теб; толкова късмет, колкото имах, за да те срещна!

***

Честит имен ден! Пращам ти легло от рози, алкохол без дози. Искам тялото ти до мен и сладките ти целувки по мен!!!

***

Честит имен ден! Желая ти океан от любов, море от здраве и едно малко островче от грижи! Бъди много усмихната, силна, обичана!

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80744
  • GBP
    1
    2.34681
  • JPY
    100
    1.19828
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички