7 трика, с които барманите ви карат да плащате повече

7 трика, с които барманите ви карат да плащате повече
Източник: iStock/Guliver

Страхотно е барманът да те почерпи с безплатни фъстъци, нали? Само дето понякога зад тези действия се крият трикове, които карат клиента да остави повече пари. Барманът може да е същински магьосник, превръщащ виното в шампанско и силният чай в коняк. От BrightSide представят някои от хитрините на хората зад бара. 

1. Накисване на чашата

Понякога барманите натискат ръба на чашата в гъба, напоена с алкохол. После пълнят самата чаша с много лед, сода и само няколко капки джин. Клиентът усеща силен мирис на алкохол, но той идва от чашата, не от питието.

2. Специална чашка за отмерване

Доста бармани имат такива малки чашки, но вътре те са запълнени донякъде с метални кръгове, така че отмереното количество течност е още по-малко.

3. Визуален ефект

Диспенсърът на върха на бутилките не само улеснява работата на бармана. Той създава визуалната илюзия, че по-дълго време ви се налива алкохол и той е повече.

4. Трик със сламка

Сламката също може да бъде накисната в алкохол, за да се заблуди клиентът по мириса, че пие силно и качествено питие.

5. Безплатно хапване

Някои бармани черпят безплатно с ядки или чипс. Солените храни обаче ще ви накарат да пиете повече, така че в крайна сметка ще оставите повече пари.

6. Добавяне на студена вода

За да попречат на леда да се разтопи твърде бързо, някои бармани добавят студена вода в напитките. И, разбира се, по-малко алкохол от този, за който си мислите, че плащате.

7. Фалшифициране на питиета

Бармани могат да представят за "коняк" смесицата от силен чай, водка и пипер, а "шампанско" да направят, като газират евтино бяло вино. 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.