Кейт на ОББ асистира за извършване на гласови преводи в ОББ Мобайл


Кейт на ОББ асистира за извършване на гласови преводи в ОББ Мобайл
Снимка: ОББ

351

Поредна иновация, която ще улесни значително извършването на преводи в дигитална среда, обявиха от ОББ. Това стана по време на тазгодишното издание на конференцията DigiPay, която се проведе на осми октомври в Интер Експо Център, София. При разговор с Кейт и запитване с текст или глас за нареждане на превод, се стартира диалог, като дигиталният асистент прави проверка за налични шаблони или за записи в списъка с контакти в устройството по думи на запитването и предлага асистенция за създаване на желан вид превод.

Гостите на събитието станаха свидетели на демонстрация, която показа как след отправено запитване за Blink P2P преводи по мобилен номер от титуляра на сметката към Кейт, дигиталният асистент на ОББ откри в списъка с контакти името на човека, на когото трябва да преведе средства и след извършването на съответните потвърждения и подпис, нареди желаното плащане към него, което беше получено в рамките на секунди.

„ОББ направи революционна стъпка в плащанията в дигитална среда, като първа в България създаде  възможност за извършването на преводи с гласови инструкции с помощта на нашия дигитален асистент Кейт.“, коментира Татяна Иванова, изпълнителен директор "Дигитализация, данни и операции" на ОББ, иновационен лидер на KBC Group в България. „Общият ни стремеж е да следваме очакванията на клиентите и да им предоставяме не просто услуги, а клиентско преживяване, чрез което да имат едновременно бърз, лесен, но и сигурен начин за извършване на техните плащания“, добави тя.

Според иновационния лидер на KBC Group в България, националната кампания за предлагане на безплатни Blink P2P преводи по мобилен номер на стойност до 100 лв. е отличен пример за обединените усилия на банките в борбата за намаляване на кеша и създаване на навици за лесни и мигновени безкасови плащания. „Нашата цел е да наложим P2P плащанията между физически лица като алтернатива на кешовите разплащания. По-този начин клиентите ни намаляват едновременно, както цената, защото си спестяват разходите за такси за теглене на пари в брой, така и времето, което им отнема ходенето до банкомат за теглене на средства и т.н..“.

Като основна тенденции в дигитализацията и иновациите, насочени към крайните клиенти, тя очерта все по-голямото разширяване на обхвата от услуги, които мобилните приложения на банките ще предлагат и превръщането им в своеобразни „лайфстайл“ приложения. За пример даде възможностите, които ОББ Мобайл вече предоставя, сред които закупуване на винетка, плащането на застраховка за пътуване, показване на станции за зареждане на електрически автомобили и др.

Конференцията Digi Pay 2024 имаше за основен фокус незабавните плащания и финансовите измами. В дискусионните й панели се включиха редица експерти, сред които Йосиф Йосифов, ръководител управление "Банково", БНБ, Валери Вълчев, председател на Българската финтех асоциация, съосновател на Paynetics, Ерик Дюкуломбие, ръководител на отдел „Търговия на дребно и плащания”, генерална дирекция „Финансова стабилност, финансови услуги и капиталови пазара”, Татяна Иванова, изпълнителен директор "Дигитализация, данни и операции" на ОББ, иновационен лидер на KBC Group в България, Стоилка Арсова, директор „Национална картова и платежна схема", БОРИКА АД, Християн Прашков, старши мениджър, Дигитално банкиране, УниКредит Булбанк и др.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.78909
  • GBP
    1
    2.33711
  • JPY
    100
    1.201
виж всички

Най-четени новини


виж всички