Във Варна организират безплатни туристически обиколки през лятото


Във Варна организират безплатни туристически обиколки през лятото
Снимка:

1209

И през това лято в морската столица Варна ще се провеждат безплатни туристически обиколки. Това съобщи Соня Георгиева, член на Обществения съвет по туризъм, предаде "Фокус".

Тя посочи, че обиколки ще има в периода от 15 юни до края на активния летен сезон. Туровете се организират за поредна година съвместно от общината и Съюза на екскурзоводите. Разходките ще са с продължителност от около три часа и ще включват посещение на всички музеи.

Минимум два, до три пъти седмично ще се провеждат туровете в най-натоварените месеци юли и август. Скоро ще стане ясен и точният график. При предварителни заявки пък ще има възможност екскурзоводските беседи да са на английски, немски, руски или български език, обясни още Георгиева.

В началото на юни 10 руски журналисти ще посетят Варна, за да рекламират впоследствие града и региона като туристическа дестинация. Местната управа ще посрещне гостите за своя сметка и ще изнесе презентация пред тях в периода 6-7 юни. Идеята за посещението на журналистите дошла след настояване на местни хотелиери и ресторантьори, градът и комплексите да бъдат допълнително представени на руския и на румънския пазар. По думите на Георгиева, въпреки опитите на администрацията да осъществи презентации пред туроператори в Букурещ и в Подмосковието, по различни причини срещите се провалили и затова било взето решение за презентиране на Северното Черноморие чрез посещение на място.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички