Буферните паркинги в София ще са с абонаментни карти


Буферните паркинги в София ще са с абонаментни карти
Снимка:

2514

Буферните паркинги в столицата ще могат да бъдат използвани безплатно през целия ден само срещу абонаментна карта. Информация за свободните места в тях гражданите ще могат да намират на сайта на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Това заяви изпълнителният директор на ЦГМ Христиан Петров в ефира на БНР.

„Идеята на буферните паркинги е да дойдем до метрото с автомобила си и да го оставим на паркинга. Ние не заплащаме за това, а автомобилът ни е пазен от служители на ЦГМ. След това ползваме метрото, връщаме се до "Цариградско шосе", качваме се на автомобила си и се прибираме вкъщи“, обясни Петров.

Петров добави, че един от приоритетите на Центъра за градска мобилност е да се въведе уебплатформа, която да позволи на гражданите да пристигат много лесно от точка "А" до точка "Б". Удобството е човек да може да предвиди колко време ще му отнеме това. Той е убеден, че градският транспорт може да стане по-удобен от използването на кола в столицата.

Петров беше категоричен, че се събират повече приходи след поскъпването на билета за единично пътуване от 1 лев на 1,60 лева: „Повече приходи се събират от продажбата на абонаментни карти. Още от септември месец ще влязат в употреба новите автобуси, които са 110 на брой“.

Друга насока, по която се работи, е изграждане на документация за стартиране на процедура по избор на изпълнител на интелигентна система за таксуване. Тази система ще позволи човек с един билет да може да използва както подземния – метрото, така и наземния транспорт, което ще доведе до по-справедлива тарифна политика.

Изграждането на подобна интелигентна система за таксуване отнема минимум 18 месеца.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички