Започва делото за лиценза на КТБ


Започва делото за лиценза на КТБ
Снимка: БГНЕС

681

Днес във Върховния административен съд започва делото срещу отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка. Очаква се половин час преди заседанието вложители на банката да се съберат пред сградата на съда. Събирането, организирано в социалните мрежи, е под надслов: "За ВАС е изпит КТБ", съобщава националното радио.

Мирното присъствие пред сградата на Върховния административен съд е своеобразен призив за прозрачен процес, а поканата е към всички заинтересовани от казуса да присъстват лично на заседанието, за да се гарантира "провеждането на обективен и безпристрастен съдебен процес, който адекватно да защити правата и интересите на българските, но и на гражданите от други евродържави".

Освен в името на обективността, организаторите търсят широко присъствие и заради отказа на съдебния състав да допусне за разглеждане десетки жалби на индивидуални вложители. В това решение те виждат отказ от правораздаване.

Днес пред Върховния административен съд ще застанат големите акционери – "Бромак" на Цветан Василев и компанията, контролирана от Оманския фонд, и само още две физически лица. Те атакуват решението на Българската народна банка, с което беше отнет лицензът на КТБ. На заседанието по инициатива на "Бромак" са поканени посланиците на Европейския съюз, Русия, Съединените щати, Китай, Япония и депутати от всички парламентарни групи, а аргументът е публичност и независим граждански контрол.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички