Справката за данък сгради в София ще се получава и електронно от 2019 г.

Справката за данък сгради в София ще се получава и електронно от 2019 г.
Източник: iStock/Guliver

Сообствениците на недвижими имоти в София ще могат да получават справка за данъчните си задължения от Столичната община по електронен път. За целта те ще трябва да се откажат от хартиените съобщения, като изпратят заявление до районните отдели на дирекция "Общински приходи" до 12 януари 2018 г. Услугата ще започне да се предлага от 2019 г., съобщават от пресцентъра на Столичната община.

За да започнат да получават информацията по електронен път, собствениците ще трябва да представят лична карта, като в заявлението да посочат имейл адрес, на който им бъде изпращана справката за задълженията им за недвижимото имущество.

В края на тази година изтича срокът, в който собствениците могат да подадат заявление за намаляване на таксата си за битови отпадъци за имоти, които не използват през цялата година.

От Столичната община предлагат и възможност за отказ от получаване на каквато и да било информация за задълженията за недвижимото имущество. За целта собствениците ще трябва да изпратят заявление за това отново в някой от районните отдели на дирекция "Общински приходи".

В такъв случай ще трябва собствениците самостоятелно да проверяват дължимите суми. Това е възможно по електронен път на страницата на Столичната община, за което е необходимо издаване на индивидуален ПИН код. Услугата позволява и плащане на дължимите данъци и такси. ПИН кодът се издава в районните данъчни отдели с представяне на документ за самоличност.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.