Проверяват Валери Симеонов за покупка на имоти на занижени цени

Проверяват Валери Симеонов за покупка на имоти на занижени цени
Източник: БГНЕС

Прокуратурата започва проверка за закупени на занижени цeни недвижими имоти от „СКAТ“ ООД, управлявано от депутата Валери Симеонов. Сигналът до главния прокурор е постъпил на 9 април.

Според съобщението на държавното обвинение става дума за три сделки: 

- Закупено през 2004 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. „Слънчев бряг“ за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.;

- Закупен през 2005 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов офис в к.к. „Слънчев бряг“ с площ 31,35 кв. м. за сумата от 6 901,10 лв., при данъчна оценка 6 901,10 лв.

- Закупен през 2008 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. по решение на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил В. Касабов – настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

В сигнала са изложени и твърдения, че през 2008 г. „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов е закупило „База за отдих Пресока“ в община Златоград, която в момента е хотел „Панорама“, като на същия са изградени незаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд от 2013 г.че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.

Проверката е възложена на антикорупционния орган КПКОНПИ. Ще се проверяват и данните за извършени престъпления от настоящите народни представители Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 г.

Предметът на проверката ще обхване и твърденията за непредприемане на действия по събарянето на незаконните постройки в района на Златоград и наличието на връзка с народния представител В. Симеонов, допълват от прокуратурата.

Припомняме, че през последните седмици скандалът "Апартаментгейт" коства постовете на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Ваня Колева и други лица от властта. Самият Валери Симеонов пък излезе с твърдения, че министърът на туризма Николина Ангелкова също е замесена в съмнителни имотни сделки, тя обаче отрече.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.