Още разкрития за луксозния имот на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев (Снимки)


Още разкрития за луксозния имот на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев (Снимки)
Снимка: БГНЕС

3388

През 2016 година недекларираната от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев в имотната му декларация тераса от 186 кв. метра на ул. "Професор д-р Георги Павлов", където той има апартамент от 156 кв. метра и друга прилежаща към него тераса от 43 кв. метра, е била продадена от предишните собственици на доста по-висока цена. Това твърди в своя публикация във Facebook неправителствената организация Антикорупционен фонд.

НПО-то е извадило обява за продажба на целия имот (апартамента плюс двете тераси) от imoti.bg, в която е посочена продажна цена от 265 000 евро. В декларацията си Георгиев обаче казва, че е платил малко над 293 000 лева за апартамента и малко под 20 000 лева за терасата от 43 кв. метра. Той твърди и, че терасата от 186 квадрата е обща част по смисъла на чл. 38 от Закона за собствеността". Но Антикорупционен фонд посочва, че според обявата отпреди три години въпросната тераса изглежда като част от целия имот, а не обща част. В обявата се казва, че терасата е "тип градина, на която са ситуирани сауна за 6 човека, душ, барбекю, алпинеуми".

Съгласно закона, единственият начин Пламен Георгиев да бъде принуден да се оттегли от поста си за несъответствията в декларацията му и имотното му състояние е КПКОНПИ да му направи отвод. Припомняме, че зам.-председателят и членовете на КПКОНПИ се избират от Народното събрание, но по предложение на председателя т.е. Георгиев.

Днес, 1 април, от 18:30 часа на площад "Св. Неделя" ще има протест с искане за оставка на Георгиев, който би трябвало да разследва апартаментната сделка на Цветан Цветанов.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички