Апартаменти на етажа на Цачева вървят по 2000 евро/кв.м. Тя е дала по 696 евро

Апартаменти на етажа на Цачева вървят по 2000 евро/кв.м. Тя е дала по 696 евро
Източник: БГНЕС

Искате да сте съседи на Цецка Цачева в сграда "Вселена" в квартал "Изток"? Ще трябва да бръкнете дълбоко в джоба си.

На седмия етаж в луксозната сграда апартаментите са се предлагали на цена от над 2000 евро на квадрат.

Цените са „на зелено”, без ДДС, към месец септември 2016 г., когато сградата още не е построена. Това става ясно от оферта на строителната фирма „Артекс” към техен потенциален клиент за останалите три апартамента на етажа на Цачева, съобщи bTV.

В сградата като цяло цените варират от 1300 евро на квадрат без ДДС за жилища на първия етаж и стигат до 2000 евро без ДДС. На последния етаж жилищата са най-скъпи – финална цена е 2400 евро на квадрат.

Сумата, която правосъдният министър в оставка, е дала е по 696 евро на квадратен метър.

Няколко месеца преди Цецка Цачева да забележи изкопа на луксозния строеж на ул. „Юрий Гагарин” зрителка, пожелала анонимност, вече е направила запитване за цените, защото си търсила апартамент в района. През септември 2016 г. фирма „Артекс” ѝ предлага апартаменти в сградата „Вселена”. Офертата е изпратена от отдел „Продажби” на фирмата.

„Даже не знам дали бяха направили изкопа, или бяха го оградили и тепърва започваха”, каза нашата зрителка. Тя подчерта, че категорично става дума за цени „на зелено”.

Фирмата предлага три апартамента на етажа на министъра в оставка Цецка Цачева. „На седмия етаж цените бяха непосилни за нас. Варираха между 1800 и 1900 на квадрат без ДДС. Гаражите бяха около 450 евро на квадрат, или около 20 000 евро за гараж без ДДС”, обясни жената.

В крайна сметка семейството не можело да си позволи апартамент във „Вселена”.

„В момента в който стана скандалът, ми стана даже смешно, защото знаех какви са реалните цени не само на тази фирма, но и на други фирми, които строят в района. Цените са над 2000 евро с ДДС”, посочи зрителката. Тя е категорична, че ако и на нея ѝ бяха дали оферта от 700 евро на квадрат, най-вероятно сега щяха да са съседи с Цачева. „В крайна сметка аз дадох повече пари за старо строителство – апартамент от 90 квадрата, и ще изплащам кредита 30 години”, допълни тя.

В офертата от 2016 г. апартаментът на Цачева не се е предлагал.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.