7 знака, че не организирате времето си правилно


7 знака, че не организирате времето си правилно
Снимка: iStock/Guliver

6665

Само защото всеки ваш миг е запълнен с някаква дейност, не означава, че управлявате времето си правилно. Значи, че просто сте много заети. В резултат на което вероятно се чувствате стресирани и претоварени.

Организацията на времето може да повлияе на всеки аспект от живота ви, пише Inc.com. Затова е важно да разгледате тези седем признака, че все още не се справяте достатъчно добре с нея.

1. Често закъснявате за срещи и с крайните срокове.

Закъсненията правят много лошо впечатление, затова трябва да направите всичко по силите си да се преборите с тях. Излизайте по-рано и си оставяйте поне 10 минути "буфер".

2. Не поставяте себе си на първо място.

Вечно се съобразявате с графиците на другите и се стараете да е удобно за тях. Така сте принудени да тичате нагоре-надолу, за да удовлетворите нуждите на всички, освен вашите. Вместо това трябва да поставяте своите най-важни задачи на първо място.

3. Не си извеждате лични приоритети.

Хубаво е да си правите списъци, в които подреждате задачите по важност. Иначе ще се загубите в морето от ангажименти и накрая ще ви се струва, че сте отделили много време, а не сте свършили почти нищо.

4. Постоянно си търсите оправдания.

Извинението "нямам време за това" не бива да присъства в репертоара ви. Време винаги може да се намери, просто е нужда добра организация.

5. Нерешителни сте.

Отделяте ли много време, за да вземете дори и най-простото решение? Не всичко в ежедневието си струва да му отделяте толкова внимание. А и в повечето случаи можете да промените посоката си на действие в процеса на работа.

6. Твърде изморени сте.

Когато не отделяте достатъчно време за почивка, не сте ефективни и в работата си. Всяко задължение ви отнема повече време от обичайното и крайният резултат не е задоволителен. Затова се старайте да релаксирате пълноценно, когато можете.

7. Не можете да казвате "не".

Няма нищо лошо в това да откажете услуга или задача, ако наистина не можете да се справите и с нея точно сега. Дори е важно да го правите от време на време, за да се окажете в състояние на т.нар "бърнаут".

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички