7 основателни причини да работите у дома


7 основателни причини да работите у дома
Снимка: iStock/Guliver

7308

Работата от вкъщи или т.нар. „хоум офис” има много предимства в сравнение с работата в офис, но определено не е за всеки. Част от хубавите страни са, че не губите време в път, имате повече власт над времето си и можете да се обличате както си искате. Ето още няколко основателни причини да се замислите дали този вариант няма да се окаже работещ и за вас.

1. Можете да работите по всяко време и навсякъде

За разлика от служителите, които работят в офис, вашият „кабинет” никога не трябва да затваря. Можете да наваксате със задълженията си рано сутрин или късно вечерта, тъй като винаги имате достъп до работното си място. И всъщност, работата по време на тези извънработни часове често е изключително продуктивна, благодарение на минималните прекъсвания от имейли или обаждания. Също така, можете да изберете да работите от кафене, пейка в парка или курорт на брега. Не е ли страхотно?

2. У дома няма дрескод

Определено ще спестите време и нерви от постоянното чудене „Какво да облека?”. Дрескодът във вашия хоум офис може да бъде както пижама, така и костюм. Според редица проучвания обаче, твърде неангажиращото облекло действа демотивиращо, така че по-добре заложете на чифт дънки.

3. Не пътувате

Когато работното ви място е вашият дом, не е нужно да шофирате, да вземате метро, да следите разписание и т.н., само за да стигнете до бюрото си. Това ви спестява много време и по-точно – около 25-40 минути в посока според различни проучвания.

4. Пестите от финансите на фирмата

Работейки извън офиса, вие спестявате на компанията си прилична сума пари. Това се усеща най-вече заради факта, че не трябва да ви осигуряват физическо пространство за работа, но това, че не консумирате ресурси като кафе, закуски, хартия и химикалки, дори вода и електричество също се усеща.

5. Ще имате повече време за приятели и семейство

Когато работите от дома си, по-лесно е прекарате обедната си почивка с приятел, без да сте задължени да хапвате с колегите. Можете да отделите и повече време на децата си сутрин и вечер.

6. По-здрави сте

Факт, който определено не е за подценяване. Когато работите от комфорта на собствения си дом, е много по-лесно да правите кратки почивки, дори леки упражнения. Освен това, е далеч по-лесно да се придържате към здравословна, домашно приготвена храна. И не на последно място – няма нужда се притеснявате от болните колеги, които биха могли да ви заразят.

7. Може да спечелите повече пари

Доказано е, че човек, който упражнява професията си в домашни условия, печели около 18% повече от човек на същата длъжност, но работещ в офис. Това се дължи на факта, че можете да вземете допълнително работа от друга фирма, стига да организирате правилно времето си.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички